Moby Dick horgásztó

Horgászat időpontja:2006.07.10.
Pár hónapos kihagyás után egy barátommal elhatároztuk, hogy meglátogatjuk a Moby Dick tavat Bugyi mellett.

Érkezés

Bizonyos problémák miatt késve tudtunk kimenni a tóra, ami a gyakorlatban délelőtt 11 órát jelentett. Ez egy kis félelemmel töltött el, hiszen köztudott, hogy dél körül a halak nem nagyon táplálkoznak, vagy ha mégis, akkor csak ritkábban. Mindezek ellenére elindultunk.

A tó

A késői érkezés ellenére még találtunk helyet a tavon. A tó ellen szól, hogy autóval nem lehet a horgászhelyig bemenni, sőt semeddig sem, így a felszerelést lábon kellett eljuttatni a tó túloldalába, ami egy kicsit megterhelő feladat volt. Az ilyen tavakat nem nagyon szeretem, de mit lehet tenni, menni kellett. Jó 10 perces gyaloglás után elérkeztünk a kiszemelt helyre, a parkolóhoz közeli állások persze ilyen tájban már mind foglaltak voltak. Kipakolás után kicsit jobban szemrevételeztem a tavat. Ez megfelelő méretű tónak bizonyult első ránézésre. 6-8 hektárra becsülöm a méretét, de pontosan nem tudom az értéket. A tavon elvétve van imitt-amott egy-két nádas, nádcsomó, amit szintén nem kedvelek annyira (mármint a hiányát). A tó alakja egy téglalap, ami kicsit visszavesz a természetes érzettől, kicsit mesterkéltnek tűnt az egész. A partján körben fák voltak, melyek néha elősegítették a nehezebb célba juttatását a szereléknek.

Horgászat

Dél előtt valamivel be is kerültek az első szerelékek a vízbe. Gondoltam most várhatunk délután 5-6-ig, míg bármi történni fog, de nem így történt. Valószínűleg a tó intenzív telepítésének köszönhetően már a bedobás után 30-40 perccel már jött is az első kapás. Ez megismétlődött még párszor 18 óráig (ekkor kellett elhagyni a tavat). A barátaim, akikkel mentem, nem fogtak szinte semmit mondjuk. Vagy jó helyre dobtam, vagy jobb csalit és etetőanyagot választottam talán. 2-2,5 kg-s pontyokat sikerült fogni 3 darabot aznap. Erős harcias halak voltak, nehezen adták meg magukat. Pakolás után még várt ránk a kifele vezető gyalogtúra az autóhoz, mely roppant kellemetlen tud lenni a nap végén elfáradt horgászoknak véleményem szerint.

Összegzés

A tó maga nem volt annyira rossz összességében, de voltam már szebb és jobb, természetesebb helyen is. Ha visszamegyek ide, akkor biztos, hogy nagyon korán fogok indulni, különben már nem lesz jó hely a tavon. Akkor pedig kénytelen leszek visszafordulni.

2007.05.03., avanember
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.