Petőfi horgásztó

Horgászat időpontja:2006.08.21.
Egy augusztusi hajnalon elindultunk, hogy közelebbről szemrevételezzük a Petőfi horgásztavat. Mint minden horgászatot, ezt is nagyon vártam már. Az idő remek volt, a szél nem fújt, sütött nap. A tavat az interneten találtuk és minden előzetes tóismeret nélkül odamerészkedtünk.

Megközelítés

Letérve az főútról egy kisebb földúton lehetett megközelíteni a tavat, mely igen hosszú volt és roppant göröngyös. Kis idő elteltével megjelent előttünk a tó a maga szépségében. Első utunk a büféhez vezetett, ahol kiváltottuk a napijegyet, mely 3000 Forintba került.

A tó

A büfé egyébként elég jól felszerelt. Kicsit több is ez mint büfé, hiszen, aki szeretne a tónál aludni, annak szobát is tudnak biztosítani rendes ágyakkal. A felszerelést és egyéb dolgokat egészen a horgászhelyig lehetett bevinni autóval, de a kipakolás végeztével ki kellett állni vele a parkolóba. Ez nem volt akkora probléma mondjuk, főleg annak, aki szeret sétálni. A tó maga nagyon szép természetes környezetben található. A horgászhelyeknél kialakított bográcshely, pad és asztal is található. Az egész tavat egészséges nádas veszi körbe, mely kimondottan jót tesz a horgászatérzetnek. A tó mentén mindenhol fák vannak, de ez nem befolyásolja a horgászatot. Kapások tekintetében nem igazán volt nyerő a tó. Ez talán betudható volt annak is, hogy augusztus végén mentünk oda, vagy talán rossz csalit választottunk, esetleg rossz szerelékkel horgásztunk. Amit megfigyeltem, hogy a csalit rendszeresen (nem mindig), zöld növényzet burkolja be. Ekkor kezdtem gyanítani, hogy meg kellene lebegtetni a csalit kissé, de sajnos ez sem vált be. Bár ezt a lebegtetős módszert most próbáltam először, így lehet, hogy nálam volt a probléma. Parafát használtam. A nap végén, mikor összepakoltunk volt egy erőteljes kapásom, a nyeletőfék elkezdett zenélni, mire bevágtam és egy harcias 2 kg-s tükröst sikerült akasztani.

Összességében

A környezet miatt szívesen visszatérnék erre a tóra, de a kapások hiánya miatt a lelkesedésem kicsit alábbhagyott. Valószínűleg azért még egyszer visszanézünk erre a tóra eltölteni egy kellemes napot, új fegyverzettel felszerelkezve.

2007.05.04., avanember
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.