Nagybivalyos horgásztó

Horgászat időpontja:2007.05.12.

A választás ezúttal a Nagybivalyos horgásztóra esett. A szokásosnak mondható szombat hajnalban útra keltünk kicsit erős szél közepette, mely megijesztett egy hangyányit. Út közben az eső is eleredt, de ez már annyira nem érdekelt.

Az indulás és érkezés

Jó 80 kilométernyi út megtétele után megérkeztünk a tóhoz. (Budapestről). A tavat nem volt nehéz megtalálni, bár aki majd ide indul horgászni, annak figyelnie kell arra, hogy amikor Ősi felé lekanyarodik és halad az úton tovább, akkor a tavat egy barna kis fatábla fogja jelezni, mely sötétben rendkívül rosszul látható. A horgászállás autóval megközelíthető teljes mértékben kivéve a töltés, oda csak gyalog lehet bemenni. Szombaton hajnalban értünk oda, de már szinte nem volt hely a tavon, mely többek között annak is köszönhető volt, hogy horgászverseny miatt lezárták a déli oldalt. A „sima” tavon voltunk, nem a nagyhalas, vagy rablós tavon.

A tó és minden más

A tó maga szép nagy és tiszta vize. Szép nádas szegélyezi tavat körbe. Néhol nehézkes lenne kifogni a nagyobb halat, mert a nádasban lévő horgászállás mérete akadályoztatná azt. Sajnos arra nem került sor, hogy ennek hitelességet szerezzek. A tó partja végig füves, elvétve fa is található. A tó minőségét jelzi, hogy a horgászbotok felett folyamatosan kis nádirigók szálltak egyik nádasból a másikba. Kapások tekintetében a tó most nem produkált hatalmas élményt, azonban volt pár szép belőle. Pár kárászt sikerült fogni és több nagyobb kapást elhibázni. Említést kell tennem a WC-ről, mely kizárólag a halőrháznál van. Ha ez valakinek kényelmetlenséget okoz, akkor állítsa az autót a menetirányba, hogy ha sietni kell, akkor a forgolódással ne kelljen bajlódni, elég kis hely áll rendelkezésre. Kutyát a tóhoz lehet vinni, valamit bográcshely is van kialakítva (ahol mi voltunk ott volt legalábbis). A tisztaságot bizonyos távolságonként elhelyezkedő kukák biztosítják.

Összességében

Összegezve az egész napot, annyit tudnék mondani, hogy remek kis élmény volt kipróbálni a Nagybivalyos horgásztavat. Minden bizonnyal visszatérünk még ide, hátha akkor nagyobb szerencsénk lesz.

2007.05.14., avanember
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.