Szerecsenyi Patkó horgásztó

Horgászat időpontja:2007.08.06.
A tó patkó alakú, ezért is hívják patkó-tónak. Az egyik fele régi és nagyon akadós, a másik fele pedig kotort és elég sekély.

Megközelítés

A 83-as főúton haladva Gyarmat felé kell lefordulni és menni addig, amíg el nem érjük Szerecsenyt, utána mindjárt a falu elején kell lefordulni. Egyébként ki van táblázva, csak én valószínűleg szórakozott lehettem, mert nem vettem észre. Kicsit kacsás út vezet le a tóhoz, ami körülbelül egysávos, de jól lehúzódva akár két autó is elfér egymás mellett!

A tó

Megérkezvén a helyszínre, egy csinos kis teraszos fabódé áll, előtte kavicsos parkolóval. Horgászni 0-24h-ig lehet, amit az 1500Ft ellenében ki is használhatunk. Ennek ellenére a büfé az csak reggel 6-tól van nyitva, úgyhogy a meleg kávéról le kellett mondjunk... :( A tó patkó alakú, ezért is hívják patkó-tónak. Az egyik fele régi és nagyon akadós, a másik fele pedig kotort és elég sekély. "Volt is szerelni való bőven... :(. Állítólag van benne sok hal, ponty, amur, busa, kecsege, keszeg, kárász, csuka, süllő, harcsa, pisztráng, csak mi nem tudtunk fogni belőlük. Lehet, hogy velünk volt a baj és nem a halakkal, pedig elég sokféle csali arzenált kipróbáltunk, sőt egy idő után megpróbáltunk finomabb szerelékkel is, de így sem történt sok változás. Lehet, hogy éppen nem voltak éhesek a halak aznap...

Összességében

Na jó, azért fogtunk is valamit. Egy kecsegét, ami még nagyon kölyök korban volt és egy kárászt. Ha elosztjuk azzal az öt órával, amit ott töltöttünk, akkor mondhatjuk ez elég gyenge nap volt! Nagy valószínűséggel ez volt az első és az utolsó látogatásom ennél a tónál!

2007.08.06., Jimy
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.