Hárosi öböl

Horgászat időpontja:2008.03.19.
Utam ezúttal a Hárosi öbölbe vezetett. 2008. március 19-én meglátogattam ezt a remek horgászhelyet, melyhez fűztem némi reményt, annak ellenére, hogy a Dunáról van szó.

Érkezés

Hajnal 6 körül megérkeztem a Compó u. 1. szám alá, ahol a napijegyet kiváltottam 1700 Ft-ért és vettem a helyszínen 2 doboz csontit is. Lehet kapni még itt italt, cigit, etetőanyagot és további élő csalikat is. Az 5 perces procedúra után lementem a partra, ahol elfoglaltam az előző napon kiszemelt helyet. Mivel Csepelről vágtam neki a kalandnak így az út sem emésztett fel többet 10 percnél. Vittem magammal egy picker botot, egy sima fenekezőt és egy match botot is a biztonság kedvéért.

Az öböl

Viszonylag nagy területtel rendelkező vízterületről van szó, több mint 15 ha. Rengeteg horgászállás található ezen a gyönyörű szép helyen. Horgászhatunk stégekről, csónakból és a partról is. Én a partot választottam kezdetnek. A part meghorgászható részével szemben egy igazi nagy erdő található, mely természetvédelmi terület. Így tavasz elején még nem annyira zöld a táj, de már kezd életre kelni a természet. Kis pakolászás után nekiláttam a horgászatnak.

Horgászat

Első körben a picker botot és a fenekező szereléket vetettem be, melynek hamar meg is volt az eredménye. Lévén hideg volt még az idő és a víz is, nagyobbacska pontyra még nem számítottam, de azért reménykedtem. Reggel 6-7-től egészen 12-13-ig folyamatosan voltak kapások. Több dévérkeszeget és vörös szárnyút sikerült a partra terelnem. Mivel igen finom botokkal és egyszerű szerelékkel tevékenykedtem, így élmény volt ezeket a halakat is megfogni. Csonti volt a favorit csali, szinte minden dobás után volt valami kis kapás egy kis idő elteltével.

Sajnos több kapásról is lekéstem, sőt mialatt az egyik botot épp vettettem be a másikon igen nagy kapásom volt. Nem tudtam mit tenni. Többen is kint horgásztak a helyen, de mindenki leginkább úszóval fogdosta a halakat. Annyit sikerült megtudnom egy a helyre rendszeresen és nagyon régóta járó horgászembertől, hogy ez egy amolyan keszegező paradicsom, de ponty és amur is van benne szép számmal. Több trükköt is elárult a bácsi, valamint azt is, hogy van az öbölnek olyan része, ahol 10m mély a víz. Megmutatta, hol érdemes pontyra vadászni, ha jön a jobb idő. Ő persze kizárólag csónakból horgászik. Félelmeim ellenére egy igen remek napot töltöttem el a Duna egyik szegletében, ahova még biztos visszanézek párszor. A nap végéhez közeledve bevetettem a match botot is 1-2 dobás erejéig és fogtam is vele pár keszeget.

A nap végén

A horgászat vége előtt 2 órával elkezdett esni a hó, mely egy újfajta köntöst adott a tájnak. Hideg ugyan nem volt, de azért megijedtem, hogy bőrig ázok. Félelmem alaptalan volt, mert 10-15 perc után abbamaradt a hóesés és kisütött a nap is. A horgászatom végéig remek idő maradt, de 5-6 óra felé már rendesen kezdett hűlni a levegő. Összepakolásztam és elindultam hazafelé. Tartalmas kis napot hagytam magam mögött azt hiszem. Amikor visszajövök ide, ami szinte biztos, akkor csak a match botot fogom vinni és úszózgatni fogok. Úgy láttam itt ez az igazán eredményes módszer. Mindenkinek csak javasolni tudom a Hárosi öbölt, mert annak ellenére, hogy a Duna része, egy a helyet nem ismerő horgász számára is egy kellemes nap eltöltésére van kilátás kapásokkal, halakkal fűszerezve.

2008.03.21., avanember
Képgaléria
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.