Királyréti horgásztó

Horgászat időpontja:2008.04.12., 2008.04.13.

Párommal hosszú hétvégére eltűntünk a világ szeme elől. Természetesen horgásztó mellé. Pénteken érkeztünk meg Királyrétre, de csak szombat délutánra terveztük be az első horgászatot, valamint vasárnapra.

Megközelítés

Forgalomtól függően körülbelül 1 óra alatt lehet elérni Budapest határától.

A tó

1,02 hektáros területen helyezkedik el. Hosszúsága 220m, szélessége 65m, átlagos mélysége 2,6m. A tó körül fák vannak, melyek néha problémát okoznak, de megoldható a szerelék megfelelő helyre való bejuttatása. A tóban csak őshonos halak találhatóak. A napijegyekből kétfajta kapható 1200Ft, illetve 3500Ft-os. A tóparti büfében etető anyag és csali is kapható, valamint rágcsálni valók emberi fogyasztásra. A nyitva tartás miatt érdemes ellátogatni a tó honlapjára, ahol a telepítésekről és egyéb eseményekről találunk információt. A tónál korlátozva működnek a mobilszolgáltatók, illetve csak a magenta színű.

Horgászat - kapások

Körülbelül egy óra múlva jelentkeztek szombaton, de a körülöttünk lévő sporttársak, már megérkezésünkkor elég sűrűn nyúltak a bot után. Sikerült 1 pisztránggal és egy keszeggel zárni a napot, amit a halőr, pucolás után lefagyasztott számunkra, mivel másképpen a tárolást nem tudtuk megoldani más napig. Vasárnap délelőtt 10 óra körül már kint ültünk a parton és párom is elmerült az úszós horgászatban az előző napi teljesítményt megismételve. A két másik bottal kicsit jobb teljesítményt sikerült elérni, téli és vaníliás ponty etetőanyagok összekeverésével, így a két nap alatt sikerült egy kiadós vacsit összefogni (4 pisztráng, 3 keszeg).

Összességében

A tó hangulata és környezete miatt biztos visszatérő vendégek leszünk és ajánljuk mindenkinek.

2008.04.24., DrSanya
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.