Délpesti HE horgásztava

Horgászat időpontja:2008.05.25.
Mi miatt esett a választás erre a tóra? Egy cikkel több az ABLOG.hu-n, be lehet menni autóval a horgászállásig, szép környezet: bokor-fa-árnyék, női szakasznak angol-WC, közel van és egyszerűen megközelíthető.

Megközelítés és a tó

Megint az 51-es út a nyerő, ott BUGYI felé kell venni az irányt, majd tábla jelzi a lekanyarodást a főútról a tó felé. A bejárathoz sóderes, közepes minőségű úton lehet eljutni, érvényes horgászengedély szükséges, a napijegy 2800 Ft, ami tartalmazza a 2 békés, 1 ragadozó és 5kg egyéb hal elvitelét. Nappali horgászat ideje: 6-20-óráig, ami alatt szépen lehet fogni, ha a halak is úgy akarják, amúgy alapvető horgászkellékeket, italt, rágcsálnivalót lehet kapni, a személyzet rendes. Olvastam, hogy 16 Ha, amit megerősíteni és cáfolni sem tudok, de tényleg nagy terület. Gyors terepfelmérés után elfoglaltuk a tó jobb oldalán a helyünket a "spiccben", mint kiderült így hívják és neki is kezdtünk a horgászatnak. Két ok, amiért erre az oldalra esett a választás az az, hogy a baloldalon már sokan voltak számunkra, a másik meg nem akartunk a nappal szembe hunyorogni persze azért volt nálunk napszemüveg, de akkor is... hátulról jobb... Délelőtt még odajöttek a halőrök, hogy a "spiccbe" nem lehet kocsival behajtani, ezért kijjebb kellett állnunk 30 méterrel, de sebaj...

Horgászat

A botok üzembe helyezése közben már láthatóak voltak a halak és nem csak a víz burjánzásából, hanem, mert szép „fejeseket” produkáltak. Ismeretlen tavon kezdésnek csalizni úgy szoktam, hogy az egyik botra a hagyományos csonti-giliszta-kukorica-pufi valamelyikét vagy mixét teszem, míg a másikra pelletet esetleg bojlit. Az egyik spori mondta a napijegyvásárlásnál, hogy neki tegnap csak halibutos pelletre jöttek a pontyok ekkor felcsillant a szemem, mert van pár tonnám különböző ízekben, de első halam akkor is csonti-pufi egyvelegre jött.

Másfeles ponty volt, utána később nyertem egy törpeharcsát, majd megint ponty következett giliszta-dippespufi kajára. 11 óráig megvoltak én áttértem csak pelletre, több ízt végig próbáltam hátha jön valami nagyobb példány, de nem így volt. Apósomnak délelőtt csak törpeharcsák jutottak, de délután meglett neki három potyesz és persze, hogy nem pelletre. Délután háromkor leálltam a pelletről és visszatértem a nyerőnek ítélt csalihoz. Fogtunk még pár törpét és a halőr is jött ellenőrzésre, hogy be van írva a fogási naplóba az elvinni kívánt hal vagy sem. Tőlünk balra és jobbra is fogtak halakat, de ők is csak ilyen típusokat és ebben a méretben. 16 óráig maradtunk tíz törpeharcsa lett és öt ponty utóbbiak mind 1-1,5kg közötti súlyban nem valami nagyok, de kikapcsolódásnak nem volt rossz.

Összegzés

Nagyon jó napsütéses időnk volt néha enyhe széllel, ami kellet a hőség elviseléséhez. Halak tekintetében jobb lett volna több és nagyobb, mint mindig, de így is jól éreztük magunkat. Családilag biztos fogunk még ide menni horgászni remélhetőleg akkor már törpe nem lesz és nyerő lesz a pellet.

2008.05.30., Shanyi
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.