Dányi horgásztó

Horgászat időpontja:2008.06.07.
A tó Dány és Zsámbok között található valahol félúton. Nagyon szép környezetben a főút mellett, mégis nagyon csendes, mert alig van forgalom. Budapesttől, körülbelül 50km-re. Reggel 7:30-ra értünk oda a párommal és az unokatestvérével. Elég hűvös és borongós idő volt. Néha még az eső is csepergett.

A tó

Megérkezésünkkor rögtön szemügyre vettem a tavat. Hosszúkás és a főút felőli részénél egy kicsit széles, mint a bentebb lévő részen. Sok nádas része van és sok horgászállás. Köztük stégek is, melyeken nyugodtan lehet horgászni. Csendes, nyugodt környezet. A tavat szinte végig körbe, fák övezik. Sajnos néhol akadós és helyenként a felszínig feljön a hínár, de nem veszélyes. Ha le is akadt a szerelékem az mindig erősebb volt. Körben a tavon nyaralók vannak. Az egyik ilyen nyaralóban árulják a napijegyet. Becsöngettünk, majd egy nénike jött ki. Mondom neki: - Csókolom, napijegyet szeretnénk venni! Azt mondja: - Semmi gond 2800 Ft/fő. Erre én: - De hát az interneten azt írták, hogy 1800 Ft! Mire Ő: - Az már vagy húsz éve úgy van és nem tudják levenni sehogy sem! Mondom neki: - Csókolom, húsz éve még nem is volt Magyarországon internet és különben is az oldal aljára oda van írva, hogy ki készítette a weboldalt…, talán ő ki tudná javítani! Na mindegy! Megvettük a jegyeket és lementünk a partra. Autóval nem lehet megállni közvetlen a part mellett, így hát be kell vinni a cuccokat a horgászhelyre. Mindegy, ez belefér. Lepakoltunk és körülbelül 5 perc után már mentek is be a botok a tóba.

Horgászat

Körülbelül 2 perc(!) után már jöttek is a kapások! Nekem ez marha gyanús volt. Tudtam, hogy csak törpeharcsa lehet! Ez be is igazolódott. Szinte hemzsegett tőlük a víz! Mi a gát mellett horgásztunk, mert a gáton közvetlenül nem lehetett, de úgy helyezkedtünk, hogy oda tudjunk dobálni, mert egy két horgász, akikkel beszéltem, azt mondták, hogy az elég jó hely. Később jött egy idősebb bácsika és kérdezte fogtunk-e már valamit. Mondtam, hogy eddig még csak törpét, bármit tettem fel mindenre csak törpe jött, csonti, csemegekukorica, giliszta. Aztán mondta, hogy hoz nekünk kemény kukoricát és arra biztos, hogy jön majd a ponty, mert itt mindenki csak azzal sikeres. De hiába. Arra se jött a ponty, igaz a törpe sem, mert szegénynek az már túl kemény volt. Próbáltam még harcsára is menni, de semmi. A halszeletemet, illetve a kishalamat a törpék szétharapdálták. Pergetve is próbáltam majd másfél órán át, de semmi. Pedig volt műhal, wobbler, villantó, de semmi. Késő délután a parttól úgy 35-40 méterre hatalmas túrásokra lettem figyelmes és rádobtam három botot is, de semmi. Úgy látszik a halak aznap nem akartak enni. Azért a parttól 1 méterre sikerült fognom egy pár darab tenyérnyi dévért és keszeget, de érdemleges hal nem jött a horogra

Összességében

Mindent egybevetve nagyon jó kis helynek tartom, nagy halat nem fogtam, de biztos fogok még menni erre a tóra, csak majd egy másik helyen próbálom meg a horgászatot. Fogható halak (elvileg): ponty, amur, harcsa, csuka, balin, süllő és persze törpeharcsa. Az igazság az, hogy többször kellene lejárni, ki kellene tapasztalni a helyeket, a fogási módokat és akkor biztos eredményes lesz ez a gyönyörű szép tó!

2008.06.17., avasika
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.