Gombai horgásztó

Horgászat időpontja:2008.05.10.
Az alábbi rövidke cikkben ismertetem törpeharcsás kalandomat... :-)

Megközelítés

Budapesttől 45 km-re található Gomba. A 4-es főútról kell lekanyarodni Monornál. Egy nagyon csendes kis falucska ez, egy kis horgásztóval.

A tó

Maga a tó a falu szélén található erdővel körülvett csendes kis övezetben. Megérkezésünkkor egy állateledel boltban vettünk napijegyet, mely 3000 Ft/fő volt és reggel 6-tól este 7-ig szól. Miután megvettük a napijegyet közölte velem a nénike, hogy most épp horgászverseny van, így a tó csak azon oldalán lehet horgászni, ahol a víkendházak vannak. Leértünk a tóhoz és elkezdtünk helyet keresni. Ahol a víkendházak voltak, ott elég sok hely volt. Talán ha hárman horgásztak. A versenyen se voltak valami sokan. A part rendezett, szemetesek vannak, a fű le van kaszálva és egy-két helyen még faasztalok és padok is vannak. Kocsival meg lehet állni a part mellett, így az mindig szem előtt van.

Horgászat

Pakolás után bot bedob. Körülbelül 5 perc után jött is a kapás mi más lehetne, mint törpeharcsa. Ez jól kezdődik gondoltam. Bármit raktam fel nem jött rá semmi más csak törpe. Próbáltam volna rablózni is, de egyszerűen nem bírtam egy darab kishalat sem fogni. Pergetéssel nem próbálkoztam, nem is volt kedvem. Jött a halőr, aki elmondta hogy pont tegnap volt telepítve 20 mázsa ponty és 20 mázsa amur. Hát ez nem igazán látszott a kapásokon. Csak törpe és semmi más. Próbáltam úszóval is, de arra is a törpe jött.

Összességében

Úgy délután négy óra tájban meguntam és úgy gondoltam itt az ideje menni, mert elvette a kedvem a horgászattól az a sok törpe. A víz egyébként igen sekély lehet, az átlag max. szerintem 1,5 m. Sok helyen van nádas rész, de itt is a kis törpék uralják a terepet. Egyedül a kemény kukoricát nem vették fel, de mondjuk más hal se vette fel. Mindent egybevetve a tó szép, szép környezetben, csendes helyen van, de jó halat fogni itt szerintem nagyon nehéz. Nem éri meg a napijegy az árát. Nem hiszem hogy még egyszer el fogok ide menni.

2008.06.18., avasika
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.