Ezerjó major horgásztó - Móri halastavak

Horgászat időpontja:2008.08.22., 2008.08.23., 2008.08.24.

Reggel 6 órakor indultunk útra pár baráttal erre az új horgásztóra. Volt helyfoglalásunk 4 helyre, plusz egy csónak hozzá.

Érkezés

Reggel 6 órakor indultunk útnak pár baráttal erre az új horgásztóra. Volt helyfoglalásunk 4 helyre, plusz egy csónak hozzá. A napijegy: 2500 Ft / 24h, a csónak pedig 1000 Ft / 24h Nos, 7 órára odaértünk a tóra, megvettük napijegyet, plusz a csónak használatot és akkor kezdődött az első nagy problémával való szembesülés, hogy az egész tóra volt 1 darab kézi kocsi. Nos mivel 3 napra érkeztünk, így volt rengeteg cucca mindenkinek, a horgászállásunk pedig nem a legközelebbi hely volt, így sajna várakozási álláspontra jutottunk. Fél óra elteltével én nekiláttam a könnyebb dolgok becipelésének, nem volt valami felemelő érzés. Végül is 8:45 körül került ránk a sor, hogy kézbe vehettük a járgányt. Mivel 5-en voltunk, így sajna csak 2 fordulóra sikerült bevonszolni a cuccainkat. Lepakoltunk és az első dolog mindjárt a horgok bevetése volt, ami körülbelül 9 óra felé sikerült, így 2 óra mínusszal indultunk.

A tó

A víz területe 16 hektár és úgy néz ki, mint egy nadrág. Ez tényleg igaz a tóra...:) Az első rész a horgásztanya előtti szabad part, mely a gát mellett található. (Egyébként a gáton a horgászat szigorúan tilos.) Ez megközelítőleg 80 méter. Pontosan egy, a tavon átvezető hídig tart. A második, illetve harmadik szakasz a "nadrág 2 szára". Ezeket a szakaszokat a vízben álló hídon lehet megközelíteni. Az egyik szár, a horgásztanyához közeli ág, nagyjából 300 méter hosszú és 40-50 méter széles. A másik ág hosszabb, mint az első, körülbelül 500 méter. Szélessége nagyjából egyezik az előző ágéval. A tóban gyakorlatilag minden halfaj megtalálható, de a legjelentősebb a ponty és a csuka állománya

Nos, még annyit fűznék hozzá, hogy mi az 1-es szárban voltunk a közepe felé, sajna elég akadós az alja és a szembeni bedőlt bokrosokra horgászni egyenlő volt a bennszakadással. Szerencsére volt csónakunk, amivel be tudtunk menni érte, így elkerülhető volt a túlnyomó bennszakadás, de rengeteg bennszakadt szereléket gyűjtöttünk össze. Míg nem volt meg a kellő rutin és tapasztalat a mederrel kapcsolatban, elég sok időnk elment a csónakozással, mert valamelyikünk mindig bennakadt...:(

Horgászat - kapások

Hát nagy reményekkel vágtunk ennek a tónak neki, de lehetséges, hogy nagyon rossz időben voltunk lent, mert a várva-várt nagy fogások elmaradtak sajna, így 5-en talán sikerült fogni 150 kg pontyot összesen, ami elmaradt a vártól nagyon is. A legnagyobb pedig 7,20 kg-os volt. Elég sok etetés ment a tóba, több 10 kg fejenként, de ezek szerint ez nagyon kevésnek bizonyult. Csalink legfőképpen bojli volt, többféle ízesítésben és párfajta pellet.

Összességében

Sajnos az idő rosszra fordulásával szakadó esőben vasárnap éjjel összerámoltunk, mert olyan szinten esett az eső, hogy a sátraink is beáztak, így nem kívántunk tovább maradni és eltávoztunk. Talán majd még egyszer elmegyünk oda, de valahogy nem nyűgözött le a tó, ahhoz képest, hogy nagyon favorizálják.

2008.09.04., Jimy
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.