Péteri horgásztó éjjel

Horgászat időpontja:2009.05.09.
A múlthéten, szombaton úgy döntöttem kimegyek horgászni Péteribe éjszakára. Felhívtam a barátomat és este fél nyolcra már a vízparton voltunk.

Megközelítés

A Péteri tó Péteri nevű település végén található, Monor város felé. 7:30-kor a vízparton voltunk a nagy tó Monor felé eső végében, mondván ott sok a nád, a pontyoknak is ott kell majd lenniük.

A tó

Jellegét tekintve tőzeges tó, amelynek jellemző halfajai a kárász, csuka, compó. Évtizedek óta magánkézben van, ennek köszönhetően jól kiépített a környéke és több kisebb-nagyobb tóból áll. A tó területe kerítéssel elzárt, a nagy tó partján ülőbódék találhatók, és a part közelében sütni-főzni is lehet. A tóban ponty, keszeg, kárász, amur és csuka van. A tó, kilós tóként működik.

Horgászat

Szereléknek egy 360-as 60-90 g dobósúlyú botot választottam, 60-as orsóval és 30-as főzsinórral. Az etetőkosaram 40-g-os szilva alakú drótkosár volt. Horognak, 6-os vékony húsú pontyozó horgot kötöttem fel. A szereléket kicsit erősebbre készítettem a nagy nádas miatt. Etetőanyagnak málnás etetőanyagot használtam, konzerv kukoricával keverve. A horogra vanília cseppel ízesített pufi került. Az első mozdítás sötétedés után volt, a kapásjelző kissé felfelé, azután felfelé mozdult. Utána semmi. Éjfél felé volt egy felrántás, de azonnal vissza is ereszkedett a kapásjelző az eredeti helyzetébe. Eközben barátomnak két felrántó-kihúzó kapása is volt, de mindkettőnél akasztás után betépte a szereléket. Az egyik este 9 óra körül, a másik hajnali 1 órakor volt. Hajnal 3-kor meguntuk a horgászatot és átmentünk a nagy tó mögött található kisebb tóra. Ott is csak néhány kisebb felhúzás volt, de egyik sem számított értékelhető kapásnak. Reggel 6 óra körül barátom átdobott a tó szélén álló nádsziget mögé. Egyszer csak valami szépen felhúzta a kapásjelzőt és kifeszítette a zsinórt. a fárasztás végére kiderült, hogy egy 2,5 kg-os ponty volt a tettes.

Összességében

Az éjszakai horgászat során én semmit nem fogtam. Azóta is sokat gondolkodom, hogy a felszerelés volt túl erős, vagy a lebegő pufi nem vált be?

2009.05.14., bartucz
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.