Tápiószecsői horgásztó

Horgászat időpontja:2009.06.01.
Szerettem volna egy olyan helyen horgászni, ahol még nem jártam. A választásom a Tápiószecsői víztározóra esett, amely Budapesttől 50-60 km-re található, a 31-es úton. Úritól nem messze.

Érkezés

Gondoltam korán indulok, mert szerettem volna kint lenni a parton hajnalok-hajnalán, de már épp világosban. Kicsit elszámoltam magam, mert már akkor világosodni kezdett, amikor elindultam itthonról. Annyira mégsem idegeskedtem, mert 40 ha a tó területe. Gondoltam van hely bőven. Hajnali 05:11-kor meg is érkeztem a halőrházhoz, melyet egy jó 5 perces kacskaringós földúton tudtam megközelíteni. A napijegyváltást követően (3500 Ft, van benne hal is) az erdős oldal mellett döntöttem, majd elindultam autóval a horgászállás felé. Megközelíthető ugyan, de nem teljesen. Parkolók vannak kialakítva a tó körül és ott kell letenni az autót. Onnan még vár ránk egy séta a kiszemelt horgászhelyig. Mivel a parkolóból nem látszik a pálya ezért előbb célszerű elsétálni cuccok nélkül a vízig és szétnézni. Ha ott nincs hely, autóval elmenni a következő parkolóig, ha van, akkor vissza és gyorsan kipakolni, mielőtt egy motoros elfoglalja a helyet, mert motorral megközelíthető teljesen a horgászhely. Kicuccoltam a partra és nekiláttam összeszerelni a felszerelést.

A tó

A tó területe ~40ha és festői környezetben terül el. Rengeteg nádas, erdő, fák, gondozott part. A víz minősége... hát nem tudom, sok volt a koszos hab a vízen, ugyanakkor a vízi növényzet szép volt. A tavon lehet kapni innivalót és csemegekukoricát is csali gyanánt. Éjszakai horgászat engedélyezett, amely szintén 3500 Ft. Csak állami horgászengedéllyel szabad itt horgászni. A pergetés is engedélyezett. Csónakot is lehet használni, ami azért lehet érdekes, mert van a tóban egy nádassal teli szakasz, ami csak vízen közelíthető meg.

Horgászat

Sajnos későn vettem észre, hogy a feeder botok alig férnek el az általam kiválasztott álláson, de már nem volt mi tenni. Alkalmazkodni kellett a helyzethez. A költözés szóba sem jöhetett… értékes, elvesztegetett idő és igencsak macerás. Az első bot bevetése után hamarosan jelentkezett is az első kapás. A horgon egy kisebb kárász figyelt. Ekkor mellőztem a csontit és a girnyót és váltottam pelletre. Epres és tigrismogyorós pelletet tettem fel, melynek szelektáló hatása érezhető is volt. Egyetlen kapást sem produkáltak. Visszaváltottam az egyik boton élő csalira, hogy ne unatkozzak nagyon. Egy pelletre érkező kapást sajnos eltelefonáltam és késve vágtam be. A nap végére 6 darab kárászt sikerült fognom változó méretekben. A legnagyobb olyan 50-60 dekás lehetett. Pár horgászállással mellettem délfelé fogtak egy 4 kilós nyurgát, de annyian állták köbe az embert, mintha valami 36 kilós amurt fogott volna. Ritkán láthatnak pontyot... :) Idő közben rázendített az eső, fújt, majd elállt a szél és a nap is kisütött a végére.

Összességében

Végeredményben nem tetszett annyira a hely, mint amilyenre számítottam. A napot 6 kárásszal zártam. Sajnos pontyot most nem sikerült fognom. Talán majd máshol... legközelebb.

2009.05.30., avanember
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.