Farkasdi horgásztó

Horgászat időpontja:2009.06.13.
Barátommal eldöntöttük hetekkel ezelőtt, hogy június 13-án szombaton horgászni megyünk. Eredetileg az Úri községben található horgásztavat szemeltük ki, de olyan sokan voltak, hogy elmentünk inkább Farkasdra.

Megközelítés - Érkezés

A farkasdi horgásztó Úri és Gomba község között található egy völgyben. A tavon található horgászállások csak gyalog közelíthetőek meg. A tóban keszeg, kárász, csuka, süllő, harcsa, ponty és amur fogható. 7 órakor már a kiszemelt horgászálláson voltunk.

Horgászat

Az időjárás nem éppen a legjobb volt. Erős szél és napos idő. Én egy muraközi 360-as feederbottal (Goldstar Pluto) horgásztam, amihez egy 40-es, hátsó fékes orsót használtam. Főzsinórnak 25-ös zsinórt alkalmaztam, ehhez szereltem egy 30 g-os gubancátló csővel ellátott drótkosarat. A szerelék végére 14-es öblös vastaghúsú feeder horog került. A nagy szél miatt a botot a vízre nézve állítottam fel és egy ruhaszárító csipesz volt a kapásjelzőm. Első halam egy bodri volt, majd 9 óra körül valami felvágta a kapásjelzőt, amire bevágtam. Kivontatáskor éreztem az ellenállást, de arra gondoltam, hogy akadón húzom át a szereléket. Arra lettem figyelmes, hogy a zsinór a mellettem lévő fűzfa irányába halad.

Ekkor erős pumpáló mozdulatokkal húztam, majd leengedve tekertem. Mikor kihúztam a halat a fűzfa fedezékéből és felemeltem a felszínre, akkor láttam, hogy süllő. A szákolásnál kiderült, hogy a horog a szája vastag húsába akadt bele, ezért nem tudta a zsinórt elharapni. Később végiggondoltam a dolgot és azt hiszem, hogy az etetőanyagra odagyűlhettek a kishalak, a süllő pedig rájuk vágott a fedezékből, de a halak helyett a csontit vette fel. Hála Istennek nem hagytam nyeletni, így a horog a szája vastag húsába akadt.

Összegzés

Nagyon szerencsés voltam. Egyébként aznap még kárászt, dévért is fogtam, illetve egy méretes ponty tréfált meg szákolás közben. Mindent összegezve a tó jónak mondható, a horgászat alatt méretes halak mutatkoztak meg.

2009.06.18., bartucz
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.