Aranypikkely horgásztó

Horgászat időpontja:2009.08.15.
Végre valahára elérkezett a pillanat és eljutottam egyet horgászni. A szokásos térséget vettem célba közelsége miatt.

Érkezés

Mint megannyi tó az Aranypikkely is az 51-es úttól nem messze Bugyi felé található. Gyakorlatilag le kell fordulni az 51-es útról Bugyi irányába és már érdemes is figyelni a táblákat, mert hamarosan ott lesz a kis tavacska. Jelenleg le van zárva ez a letérő, így tovább kellett mennem Dunavarsány irányába, majd innen közelítettem meg a tavat. Ez egy jó 3-4 km-es kerülőt jelentett. 5 körül meg is érkeztem, pedig tudtam, hogy 6-kor nyitnak. Gondoltam mindegy, majd várok. Nem így történt. Kinyitották nekem a kaput és beengedtek. Mondtam a halőrnek, hogy nem semmi most ide eljutni, mire Ő: ezért jöhettem be 5-kor és meg is kezdhetem a horgászatot. Remek! Kicsengettem a napijegyet (2900 Ft) és besiettem, hogy nyomassam is be a cuccokat. Autóval be lehet állni a horgászállásokhoz.

A tó

Mérete szerintem olyan 2-3HA lehet, egy jó 50 db horgászállással. A büfé felőli oldal lapos és van egy kis lejtése, a tó túloldalán azonban nagyon magas a part és szerintem ott kényelmetlen is a horgászat. A vízhez is nehéz lejutni, ahogy elnéztem az ott horgászó embereket. A környezet nem valami vadregényes, de azért van pár fa, bokor és füves-kavicsos part. A kavicsos part nem tudom mennyi állást érint, de én olyanon horgásztam, ami néha elég zavaró volt. Az ágasokat alig bírtam leszúrni, a napernyőt pedig csak a Szentlélek tartotta. Aki erre a tóra fog menni, annak javaslom, hogy vigyen magával olyan ágast, amely nem leszúrós, vagy rod-pod-ot. Egy napernyő sem árt, lévén körbesüti a tavat a nap, nincs menekvés, csak egy-két állásnál. Pergetni a tavon nem lehet. Estére akár áram is igénybe vehető. Hosszabbítót nem árt vinni, nem tudom ott adnak-e. Bográcsozás lehetséges közvetlenül a horgászállásnál is.

Horgászat

Már alig vártam, hogy bevessem a cuccost. Gyorsan összeszereltem és már ment is be az első bot. Nem nagyon láttam a halak mozgását, pedig 2 nappal ezelőtt volt telepítés (állítólag). Pár rablás, de semmi más. Mindegy, biztos bent vannak a mélyben. A halőr is azt mondta, hogy este ment a hal. Közben elkészült a másik bot is. Fél óra elteltével jelentkezett is a kapás. Na mondom, jó lesz ez így! Ráng a spicc, bevágok, hal sehol. Tekerem-tekerem semmi. Na, mikor kiemeltem láttam valami gyanúsat a horgon. A nap egyetlen halát megfogtam egy 5 centis sügér „személyében”. Mondhatom, boldog voltam. Mellettem egy manus, aki az éjszakából maradt itt, fogott egy 4 kilós amurt ugyan, de utána már neki sem volt semmi mozdítás. Megállt a mozgás a tavon. Szundikáltam egy órát is, mikor felkeltem a botok még megvoltak. Gondoltam is, hogy nagyobb az esélye hogy ellopják, és úgy tűnnek el, mint behúzza egy hal. Egyszerűen nem bírtam kivárni a délutánt és 15h körül leléptem. Útban hazafelé már megbántam, persze a légkondival hűtött autóban könnyebb gondolkodni.

Összességében

Lehet, hogy azért mert már régen horgásztam, vagy nem tudom, de nagyon tetszett a tó és egy remek kis pecát zártam. Még most is bánom, hogy eljöttem. Igaz halat nem fogtam, de kiváló módon kikapcsolódtam. A körben ülő horgászok is csöndesek voltak, nem zavarta meg semmi a nyugalmat. A napernyőnek köszönhetően, simán kibírtam a 30 fokot és az a kis szél, ami volt még jobbá tette a kalandot.

2009.08.16., avanember
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.