Farmer horgásztó

Horgászat időpontja:2009.08.21., 2009.08.22.
Egy ajánlás útján jutottam el a Farmer horgásztóra, amely Dunavarsányban található, azaz az 51-es főútról könnyedén megközelíthető. Idei első éjszakai és életem első éjszakai feederbotos horgászatát ide szerveztem. A kalandra elkísért feleségem is.

Érkezés

Este hétre vártak minket a tavon, mert előtte lebeszéltem a tógazdával a horgászatot. Kissé nehezen találtuk meg a tavat, de végül sikerült. Nem nagyon van reklámozva, kitáblázva. 18:40 körül meg is érkeztünk. Barátságos fogadtatásban részesültünk, majd kicsengettem a napijegy árát (éjszakára: 2000 Ft, nappalra: 1500 Ft). Átparkoltam egy közelebbi helyre, kicuccoltunk és nekiláttam a horgászatnak.

A tó

Első nekifutásra megijedtem, mert nagyon kockató alakú a vízterület, de ahogy jobban szétnéztem nagyon barátságos volt a környék. Nagyobbacska fák, füves terület, kristálytiszta víz, itt-ott nádas és hemzsegett a víz a halaktól. Rablás-rablást követett, a sneciktől szinte forrt a víz. Az autót a parkolóban kell hagyni, de ahol mi horgásztunk az olyan volt, mintha be lehetett volna állni. A parkolóhoz legközelebbi álláson pecáztunk (egy lépcső választotta el az autót és a horgászállást). Éjszakára még lámpát is biztosítottak nekünk. Bográcsozási, tűzrakási lehetőség adott, de nem a horgászállásnál, hanem fent a parkoló részen. Ez fontos volt nekünk, lévén vittünk tűzifát és sütnivaló dolgokat, bár jobban örültünk volna, ha a közvetlen közelünkben van a tűzrakó hely. (Egyébként a szabályozás szerint minimum 20 méter kell, mert Európának ezen a részén fontos vízkészlet található… állítólag.) Reggel 6-tól 19-ig van nyitva a horgásztó. Egy javaslat: ha valaki szeret sütögetni, akkor lehet kapni grillezőt és az bárhol beüzemelhető, akár a horgászállás közvetlen közelében is. Én fogok is venni egyet, mert nincs jobb a füstös, kicsit megégett kolbásznál, illetve szalonnánál, valamit hagymánál. Faszénnel kombinálva remek sütési lehetőséget teremthetünk magunknak és kényelmes is a módszer ráadásul.

A horgászat

Szégyenszemre nem sikerült halat fognom, pedig éreztem, hogy dugig van velük a tó. Voltak ugyan kapásaim, de ember legyen a talpán, aki annak bevág. Egy kis mozdítás és semmi más. Vagy nem ettek a halak, vagy én bénáztam el, de nagyon. Nem olyan vészes ez az éjszakai feederbotozás, mint amilyennek tűnik, mert lehet kapni világítópatron-tartó kis szerkezetet, amellyel egészen jól látható, ha mozdítás van. A tulaj azt mondta, hogy a végletekig lefinomított szerelékkel szokott horgászni. Nem használ etetőanyagot, csak egy kis ólom és horog. 20 méterre dobál maximum. Kukorica az általános csali és rengeteg a tóban az amur, valamit a rablóhalak, de tetemes mennyiségű ponty is van a vízben. Sőt, még 20kg feletti busa is akadt már horogra itt. Próbáltam mindent, variáltam az előke hosszán, a csalin, az etetőanyagon, de ennyire nem finomítottam le a cuccot. Használtam gubanc gátló csövet és etetőkosarat is. 18-as és 20-as főzsinóron 14-es előke volt, szerintem ez nem annyira durva. Nagyon sajnálom, hogy semmit sem tudtam akasztani, de ettől függetlenül ismét jól éreztem, éreztük magunkat. Az éjszakai horgászatnak megvan a varázsa, de fel kell rá készülni. (Meleg ruha, világítás, fejlámpa és jó, ha autóval oda lehet állni.)

Összességében

Lényegében nagyon tetszett a tó, 100%, hogy ide visszajövök még egy nappali horgászatra. A légkör kiváló, a környezet barátságos, a víz nagyon tiszta (9 méter a legmélyebb rész, körülbelül 20 méterre a parttól.). A tulajjal jót beszélgettünk, kaptunk kést (Elfelejtettünk vinni…) és napozóágyat is (Feleségem szunyókált kicsit rajta.) Szép lassan felkelt a nap és útra keltünk hazafelé.

2009.08.23., avanember
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.