Vasasi horgásztó

Horgászat időpontja:2009.08.24.
Végre megint itt a jól megérdemelt pihenés és egyben a horgászatok ideje. A lakásfelújítás megtörtént, újra horgászhatok kedvemre. 27 éves fiam is hazajött Budapestről, gondoltam kellemesen eltöltjük a napot és elviszem, megtanítom neki a horgászat fortélyait.

Érkezés

24-én reggel csontival és gilisztával felszerelkezve, az asszony, a fiam és én kedvenc tavunkra indultunk.

A tó

Gondoltam itt megtanulhatja a dobásokat, észlelheti a kapásokat, mert tudtam hogy a tó intenzíven telepített. Két bemutatott dobás után már egyedül pecázott a kis tanítvány. 3/4 8-kor már húzta ki az első harcsáját. Remegett, izgult, el is ment neki, leakadt. Fél óra sem telt el ,már akasztotta a másodikat. Ezt már türelmesen, kapkodás nélkül, nyugodtan kihúzta. Én szákoltam meg neki. Úgy örült mint egy kis gyerek. Újra szerel, újra dob, hát megint ott a harcsa. Ezt is kivette. Én a tanító nem győztem kapkodni a fejem, ilyen nincs is. Két törpe és két vörös szárnyú volt az egész napi teljesítményem.

A tanítvány jobban muzsikált. Végig a sekélyes felé dobált, alig volt félméteres a víz, úgy keverték az iszapot a kifogott harcsák. úgy látszik érzik a végüket és a sekély vízben tanyáznak, amelyik hamarabb felmelegszik a reggeli napsütésben. Csontival, gilisztával, 8-as pontyozó horoggal és 25-ös zsinórral egyszerű teleszkópos botos szerelékkel is lehet afrikait fogni. Jól sikerült az oktatás. Kért tőlem egy botot, hogy a Pest környéki tavakat ezentúl már ő is látogathassa.

Összességében

Mellékelt fotók bizonyítják milyen nagy élményben volt része, talán ezentúl ő is gyarapítja a horgászok népes táborát. Csak ajánlani tudom mindenkinek a vasasi horgásztavat, mert egy kulturált csendes és tiszta környezetben, ahol még halak is vannak élvezet horgászni.

2009.09.03., szaszinko
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.