Ásványráró

Horgászat időpontja:2009.09.10., 2009.09.11., 2009.09.12., 2009.09.13.
Végre összejött a banda és eljött a hőn áhított szeptember 10-e hajnala és indulhattunk a Szigetközre meghorgászni az élő Dunát.

Megközelítés

Győrt érintve (ott vettük meg 3 napra a napijegyet 1200 Ft/nap) Ásványráróra érkeztünk, ahol a többiekkel találkoztunk és együtt folytattuk a Duna partig az utunk. A part Ásványrárótól körülbelül 5-10 km található, a Duna ezen szakasza határfolyó! Természetesen mi a magyar oldalt foglaltuk el.

Érkezés

Csütörtök dél körül érkeztünk meg, két lakókocsival és néhány személyautóval. A 14 fős társaságnak pont a fele horgászott csak. Mivel csak péntektől szólt a napijegy elkezdtük felállítani a táborhelyet, mindenki elfoglalta a számára legszimpatikusabb horgászhelyet és becsületes emberek révén csak etetni kezdtük este, hogy másnap reggel már alapozva kezdhessünk neki kedvenc időtöltésünknek...

Kezdő pénteki nap

Mint ahogy említettem péntek reggel kezdtünk neki a horgászatnak (csütörtök esti buli után nem is ment volna hajnalok hajnalától). Mindenki a már tegnap kijelölt helyén kezdett neki. Nálam az egyik botra a feederkosaras végszerelék került, a másikra pedig a folyóvízre szükséges tányérólom. 20-30 méterre horgásztam, kizárólag csontkukac és giliszta volt a "menü", hiszen elsősorban a nagy márnák álltak a célkeresztemben. A kezdőnapunk elég jól sikeredett, fogott mindenki szép számmal keszegféléket elsősorban jász keszeget, de az ezüst kárászok is gyakran megfordultak a horgokon. Néha egy-egy márna is horogra akadt, nekem személy szerint kettő is jutott, egy közel 2kg és egy 3kg feletti.

A folytatás szombaton

Sajnos nem úgy alakult, ahogy mi elterveztük, főleg a pénteki nap után. Ugyanis egész szombati nap nem volt semmi érdemleges kapás, egy két kárász elvétve. Többen a társaságból azzal magyarázták, hogy idő közben úgy 1,5 métert emelkedett a víz szintje! Na de nem keseregtünk, mert egy jó bulival, sütés-főzéssel, pálinkázással csakhamar eljött a vasárnap reggel.

Zárónapunk vasárnap

Már szintén nem tudta felülmúlni a kezdőnapot, de azért egy két nagyobbacska márnát és szilvaorrút csak a szákba tereltünk. Próbálkoztak barátaim a kishalas süllőzéssel, nah meg a villantó is előkerült, hiszen egy-egy balint láttunk rabolni, de sajnos mindez eredménytelenül záródott. Igazából már csak délig horgásztunk, már eléggé megviseltek, fáradtak voltunk a harmadik éjszakát követően.

Összegezve

Egy csodálatos hosszú hétvégét sikerült eltöltenem, jó barátaim társaságában, gyönyörű vadregényes tájon a Duna parton. Végig rettentően jó volt a hangulat, előkerültek esténként a pálinkásüvegek és a régi sztorik, mindig rotyogott valami finomság a bográcsba és ami ilyenkor a legfontosabb, mindenkinek akadt hal a horgára. Vasárnap délután 3 körül magunk után mindent összetakarítva, (ahogy érkeztünk úgy hagytuk el a partot) összecsomagolva elindultunk hazafelé! Hiszen senki ne feledje el, hogy milyen jó úgy megérkezni egy csodás környezetbe horgászni, ahol tisztaság fogad bennünket!

2009.09.23., feherhunor
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.