Balatoni horgászat tavasszal

Horgászat időpontja:2010.04.29.
A napokban Balatonlellére utaztunk feleségemmel, hogy kitakarítsuk a nyaralót és a takarító eszközök mellé bepakoltam egy három méteres spicc botot, néhány úszót, horgot és ólmot is.

Horgászat

Csütörtökön a takarítás után meglátogattam a jó öreg Balaton partját és a kövezések mellett vetettem be szerelékemet. Első meglepetésem akkor volt, mikor láttam, hogy a víz szintje magasabb a megszokottnál. A késő délutáni szélcsendes napsütötte víztükör teteje csak úgy forrt az apró méretű küsz csapatoktól, amelyek a vízbe hullott rovarokra csaptak le. Néha-néha a part közelében egy-egy dévér keszeg is feltűnt, azután tovaúszott. Néha a küsz rajok szétspricceltek, olyankor valószínűleg balin hajthatta meg őket. Ámulattal figyeltem, hogy néhány 10 méterrel beljebb több pontyugrást is láttam. Valószínűleg a felmelegedő vízbe ők is kijöttek fürödni és melegedni. A horgászatot nem nagyon vittem túlzásba, egy 3 méteres spicc bottal, 0,13-as damillal, 0,3 g-os úszóval és 20-as méretű keszegező horoggal kezdtem meg a küszök tizedelését.

Etetőanyagot nem vittem magammal, csalinak csontit használtam. Az apró halacskák az úszó vízre érése után szinte azonnal kaptak és máris elmerítették az apró úszót. A gyors bevágás után egyik hal sem nyelte be a horgot, így mindegyik élve távozhatott a horogszabadítás után. Snecis stílusban a vízbe engedés után néhány másodpercig még a vízfelszínen imbolyogtak, majd magukhoz térve gyors farok csapással távoztak a mélybe. A nagy sneci horgászat közben egy jó tenyeres bodorka is csatlakozott a vendégekhez, ő kicsi fárasztás után került ki a partra.

Összességében

A gyors sneci horgászat 18 órától 20 óráig tartott és a két óra alatt 84 db küszt sikerült megfognom. Nagyon élvezetes estém volt és örültem neki, hogy ismét a régi "gyakorlati helyemen" horgászhatok, ahol három évvel ezelőtt elkezdtem pecázni egy két méteres spicc bottal és egy előre szerelt zseb pecával. A naplemente és a sok sneci kapás felejthetetlen élményt nyújtott azon a munkás napon.

2010.04.29., bartucz
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.