Haldorádó horgásztó

Horgászat időpontja:2010.05.22.
Ex-veresegyházi lakosként, régebben rengeteget jártam horgászni, a mostani cikkemben megjelenő tóra.

Előkészületek - megközelítés

Sajnos egy ideig nem látogattam, hiszen a törpéken kívül mást nem nagyon tudtam fogni, de most ismerősök szóltak rám, hogy teljesen megváltozott a tó, köszönhetően az új tógazdának, aki a sporthorgászat irányába próbálja eltolni a tavat és tapasztalataim szerint nagyon jó irányba halad ezzel a törekvésével. A tó megközelítését engedtessék meg, hogy egy térkép link beszúrással tudjam le, annyit kommentálva, hogy ez a három tóból a középső a Tölgy utca végén egy teniszpálya mellett lehet leparkolni, és onnan egy pici lejtőn lesétálva, a halőrházhoz jutunk.

A múlt hét szombat estét céloztam meg, hogy feederbotjaimmal vegyem üldözőbe a veresegyházi asszonykórus helyett a halakat... Este fél hét magasságában érkeztem meg öcsémmel a tóra és kipakolás napi jegy váltás után (ami nappal 1750Ft éjszaka pedig 2200Ft + megvásárolható az elvitelre megtartott hal, ami persze nem kötelező) elfoglaltuk az étterem előtti helyet, és fél óra élesítés után a felcsalizott cájgok repültek is a vízbe. Mint már említettem két feederrel horgásztam, mindkét boton fonott dobóelőkét használtam gubancgátlós végszerelékkel, csúszóra szerelve, gumigyöngy ütköző a forgókapocs és az etetőkosár között. A horogelőkém is fonott 0,10mm kb. 8-10cm hosszban, az egyik végszerelékemet 6-os horoggal a másikat 8-as horoggal szereltem és a horgokon fűzött csalit kínáltam, ami többféle hibrid, illetve oldódó pellet kombinációból állt. Etetőanyag 1:1 arányban pelletes fekete és ponty piros.

Nos kb. fél óra telhetett el amikor úgy elgörbült a spiccem, hogy majd leesett az állam. Természetesen, ahogy megemeltem a botot éreztem megvan... Egy 2-3kg közötti potyka. Visszaengedtem és betöltöttem újra a botot, épp hogy leraktam a bottartóra a másik feederem is majd karikára hajlott. Ez is meglett, úgy 3kg körüli szép egészséges nyurga, aztán gyorsan követte egy 5,5kg is így egy óra leforgása alatt. Egymást után következtek a kapások, attól függően milyen csalit fűztem fel, szép dévéreket is fogdostam, öcsém is megakasztott pár potykát. Szóval nem unatkoztunk éjfélig. De utána sem, ugyan is egy szép pontyot akasztottam 7,5 kg-os volt és 20 perc kellett mire kivarázsoltam a vízből. De meglett. Kb. hajnal 4 felé kezdett nagyon hűvös lenni így hát élményekkel tarkítva összecsomagoltunk.

Összességében

Összességében tényleg nagyon jó lett a tó, kb. 9 óra alatt 35kg halat sikerül a szákba kísérni, a legkisebb 2,5kg a legnagyobb 7,5kg volt a pontyokból, de pár darab 0,6-0,9 kg közötti dévérek is akadtak. Természetesen mindegyik pikkelyes visszanyerte a szabadságát. Mást nem is tudok írni, minthogy engem teljesen meggyőzött ez a teszt arról, hogy újra élmény ezen a veresi tavon horgászni

A tó és a környezete gyönyörű, és viszonylag csendes, a halőrházban alapdolgok megtalálhatóak. A tó partján egy szép kis étterem található elfogadható árakkal, tehát mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogassanak ki. A tó honlapja még szerkesztés alatt áll, de infóként meg lehet nézni.

2010.06.05., feherhunor
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.