Sülysápi horgásztó

Horgászat időpontja:2010.05.29.
Pünkösd hétfői sikertelen horgászat után eldöntöttem, hogy a következő hétvégén ismét próbálkozom, de kicsit másképpen.

Érkezés

Választásom a sülysápi 1. számú tóra esett, ahol tudtam, hogy rengeteg a dévérkeszeg, így ott több sikerrel járhatok. Idén a május igen változékony időjárást hozott, jöttek és mentek a frontok, amik megnehezítették a sikeres pontyhorgászatot. Így hát megbeszéltem egyik barátommal, hogy május utolsó szombatján elmegyünk keszegezni a sülysápi 1. számú tóra.

Horgászat

A horgászat igen baljósan kezdődött, hiszen a településen nehezen találtuk meg a tavat. Reggel fél hétkor kezdtük meg a horgászatot. A reggeli napfelkeltében szemet gyönyörködtető volt a víz felszínén forgó keszegek látványa. Barátommal egyből tudtuk, hogy izgalmas és intenzív horgászat elé nézünk. Az 1. számú tavon a bejárati út felőli oldalon kerestünk állást. A régen megszokott állásunk az egyik tulajdonos magán stége mellett szabad volt, így oda pakoltunk le. Mindketten rezgőspicces fenekezés mellett döntöttünk. Én a szokásos online telepickeremet, 30-as orsót, 16-os főzsinórt, csúszóra szerelt nyitott kosarat és 12-es vékony húsú horgot szereltem fel. Az etetőkosárba mézes etetőanyag, mézes kukorica és csonti került. Az első bedobás után tíz perc elteltével jelentkezett az első erőszakos spiccgörbítő kapás, aminek bevágtam és néhány másodperccel később már egy tenyérnyi keszeg fickándozott a parton.

Délelőtt tíz óráig egymást követték a kapások. Ezen a napon a tenyérnyi dévérek a csontira mentek, a mézes kukoricát nem vették fel. Tíz óra után a kapások csökkentek, néhány spiccrázó kapás után a horgon nem volt semmi,egyre kényesebben kaptak a halak. Délután három óra körül dörgés és villámlás kíséretében elért minket is néhány kisebb-nagyobb zápor. Az esőben a halak nem kaptak, a kapások később öt óra körül indultak meg újra, amikor az eső elállt és a nap újra kisütött. Hat óra előtt pakolni kezdtünk, mert már megérkeztek helyünkre az éjszakai horgászok is. Később a a halőrrel beszélgettem és elmondta, hogy azon a napon talán egy helyen fogtak csak pontyot.

Összességében

Mi viszont a nap során legalább 50 db tenyér nagyságú keszeget fogdostunk össze, aminek a nagy részét visszaengedtük. Nagyon izgalmas napunk volt, hazafelé útközben eldöntöttük barátommal, hogy később megismételjük a horgászatot.

2010.06.05., bartucz
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.