Tófisch horgásztó

Horgászat időpontja:2011.05.28.
Tisztelt horgásztársak szeretném megmutatni nektek, hogy mennyit változott a tó a legutóbbi cikk óta. Sokan nagyon rossz véleménnyel vannak a tóról, hogy nem fogtak semmit és udvariatlanul bánt velük a személyzet. Eme tévhitet szeretném eloszlatni és bemutatni a tó szebbik oldalát, hogy minél több horgásztársam élvezhesse a horgászat örömeit kulturált körülmények között.

Megközelítés

Megközelítése a legegyszerűbb az 51-es főútvonalon haladva Bugyi felé kell venni az irányt. Bugyit átszelve egy körforgalomnak fogunk ütközni ami eddig nem volt kiépítve, de mostanra már elkészült ez is. Tovább haladva kb. 5 km megtétele után jobb oldalt tábla jelzi a tó bejáratát egy kis bekötő úton begurulunk és már ott is vagyunk a bejáratnál. Parkolás után jobb oldalt lesz egy faház kis terasszal, ahol kényelmesen el lehet fogyasztani egy gyors reggeli kávét. Persze engem ilyenkor hidegen hagy a kávé, mert fűt a horgászat vágya.

A tó

Helyet nem lehet foglalni, érkezési sorrendben történik az elhelyezkedés, tehát érdemes időben kint lenni, hogy legyen miből válogatni. A 11 hektáros tavon 34 hely közül lehet választani és található még 8 bojlis. Még annyit érdemes tudni a tóról, hogy bérbe volt adva, de most már az eredeti tulajdonosa fogja üzemeltetni, mert nem váltak be a bérlők. Sőt! Meglopták a tavat, avagy a tulajdonost. A tulaj egy idős kerekesszékes úr, aki végtelenül kedves. Nos napijegy váltás következett, amely 3500 Ft volt, így be lehet állni az autóval is. Nincsenek különösebb szabályok csak az alapvetőek. Pontymatrac használata kötelező és a fertőtlenítő is. Nagy méretű merítőháló is szükséges. Kíméletesen bánjunk a halakkal. 4 kg nemes és 3 kg apró halat lehet hazavinni.

Horgászat

Nekivágtam a horgászatnak, elindultam a kedvenc 27-es számú helyem felé, ami pont szabad volt. Azért a kedvenc helyem, mert kitapasztaltam, hogy van a partól 20-25 m-re egy elég mély medertörés, ahol szívesen tanyáznak a nagyobb pontyok, amurok és még néha balinnal is szoktam találkozni. Kipakolás után megkerestem a kis gödröcskémet, amelyet csúszó úszós technikával horgászom meg. Miután ez megvolt bekevertem az etetőanyagom, ami egy zacskó tímár mixet takar (ponty epres aromájú kedvenc). Mellé kevertem főtt kukoricát, búzát és kendermagot. Ez mindig nagyon hatásos.

Etetés után nekikezdtem a horgászatnak. Először csak egy szem kukoricával indítottam amire 10 percen belül kapás is volt. Görbült a spicc süvített az orsóm valami nagyon megindult a nyílt víz felé. Negyed órás küzdelem után egy másfél kilós balinnal gazdagodtam. Miután hazaengedtem balinom, egymást követték sorra a kapások. Egészen 11 óráig. Ezen idő alatt találkoztam amurral, ponttyal és elég sok kárásszal is. 12 óra tájt jött egy eső, ami miatt az autóba kényszerültem, de nem tartott sokáig. 1 órakor már vígan horgásztam tovább, ami után is csak folyamatos kapásaim voltak. 16 órakor viszont váratlan fordulatot vett a történet. Hirtelen még a szél is elállt. Egy pillanat alatt eltűnt az úszóm, az egész botot megrántva, alig bírtam elkapni. Amurra tippeltem a kirohanása miatt. Engedtem csak hadd menjen, majd el fárad! Ám egyszer csak abbamaradt a húzás és könnyen ki tudtam csévélni az üres horgomat. Szomorú lettem, mert tudtam, hogy ma már nem lesz még egy ilyen kapásom. Ezért is fogok visszatérni mihamarább, hogy megfogjam eme szörnyetegem.

Összegzés

Nagyon tartalmas napom volt és nem csalódtam a tóban. Szépen össze volt gereblyézve, takarítva egy árva damil darabot nem lehetett találni a fűben. A víz minősége is kiváló tiszta és teljesen akadómentes. A hal állománya biztosan mondhatom, hogy nagyon jó. Szerintem rengeteg hal található benne. A környékemen se maradt hal nélkül senki. Mindenesetre én biztosan ide fogok járni szinte egész nyáron.

2011.05.30., Raszti
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.