Domonyvölgyi horgásztavak (II. tó)

Horgászat időpontja:2012.04.30.
Ismét lehetőségem nyílt egy jó kis pecára, így feleségemmel felkerekedtünk. A választás a domonyvölgyi II. tóra esett, ahol kikaptam a tóból egy kisebb amurt.

Érkezés

Nem sokkal 6 előtt sikeresen megtaláltuk a tavat, amely a 3-as főútról, vagy az M3-as autópályáról közelíthető meg egyszerűen. GPS koordinátákat tudok adni (47.648720, 19.394500), mert a tónak pontos címe nincs. Az aszfaltozott út göröngyös földútra vált, amelyen jó sokat kell befelé menni. Egy szép horgásztavat is el kell hagyni jobb kéz felől és utána érkezünk meg a következő tóhoz, amely úticélunk volt. Kiváltottuk a napijegyet (2.500 Ft, van sportjegy is, de ezt csak a végén tudtam meg), kipakoltunk és nekiláttunk a horgászatnak.

A tó

Méretét tekintve igen kellemes 7,5ha és nem kocka tó. Partja rendezett, füves-fás, tágas. Kiváló távolságokra vannak az állások egymástól, a víz pedig tele van nádassal és tiszta. A tavon számtalan stég is helyet kapott, amelyet a napijegyesek is használhatnak. Az állások autóval megközelíthetőek. Talán az egyik legkellemesebb tó, amelyen eddig voltam. A WC persze itt sem az igazi, a szokásos… Nem tudom, ki ül rá ezekre. A tó mellett valamiféle büfé is helyet kapott, de nem volt szerencsém bemenni. Ahogy elnéztem kávé, üdítő kapható volt, kis teraszos résszel felszerelve. A parton amúgy a Family Frost is cirkál, ami kiváló lehetőség hűs fagyihoz jutáshoz a rekkenő hőségben. A partszakaszon, amelyen mi voltunk kissé macerás volt az ernyő leszúrása lévén, hogy kőkemény volt a föld. Az ágasokkal ugyan nem volt gond, mert közelebb a vízhez már lágyabb a talaj, de mivel ott már kissé lejt, így a bázist oda nem lehetett kiépíteni.

Horgászat

A kapások inkább a hajnali és délelőtti órákban jelentkeztek. Egy feederbottal és egy úszós bottal horgásztam. Az úszós botot igazából a párom használta. Több dévért is sikerült kikapni a tóból, mire olyan 8 felé komoly kapás jelentkezett a feederen. Bevágtam! Megvolt. Nem nagyon ellenkezett, de csak lassan tudtam kitekerni, mintha kissé elhagyta volna magát. Közeledett. Mikor megláttam jó 5 méterre még nem ismertem fel, azt hittem valami potyka, de mikor 2-3 méterre ért kitört. A parthoz közeledve mindig visszament a tó közepe felé. Szerencsére a mikrofékes orsó jól végezte a dolgát. Ekkor már sejtettem, hogy nem egy sima ponty, az nem nagyon viselkedik így. Jó 5-8 percet kellett fárasztanom mire sikerült a merítőhálóba terelnem. Egy szép 2,5 kg-os amur volt a hálóban. Roppant mód megörültem, mert szeretem ezt a fajta halat és igen ritkán sikerül kiakasztanom. Eddig talán 2x sikerült fognom összesen ezzel együtt. Fénykép, majd ment vissza a vízbe. Egy nagy farok csapással már el is illant, a szemüvegemen és az arcomon hagyva a tó vizét. Gratuláltam neki, majd megtörölköztem.

Összességében

Ritka remek napot zártunk, nagyon tetszett a tó és egy jó kis élménnyel is gazdagodtam. Szinte biztos, hogy visszanézek még ide. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

2012.05.06., avanember
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.