Keve horgászpark (bojlis oldal)

Horgászat időpontja:2014.08.09.
Ismét ellátogattam erre a vízterületre másodmagammal. Gondoltam adok még egy esélyt a tónak. Felemás érzésekkel távoztunk.

Érkezés

Éjszakai horgászatot terveztünk, így olyan 18 óra körül érkeztünk meg a tóra. A 4-es állást foglaltuk le előre telefonon, meglepetés már nem érhetett minket. Kiváltottuk az akciós 24 órás jegyet, ami 3.500 Ft volt ekkor. Érkezésünkkor volt egy kisebb esemény. A napijegyes oldal végében valaki egy pici szilvás pellettel egy 19 kilós pontyot fogott, bő 40-50 perces fárasztást követően tudott alámeríteni egy kölcsönkapott merítővel, tudtuk meg. Jól hangzik, de azt már biztos nem fogjuk meg ma-holnap újra. A napijegy kiváltását követően elfordítottuk a sorompót és behajtottunk a 4-es állásig. Egyik-másik állásnál kint van a szám, így viszonylag könnyen ki lehetett következtetni, hogy melyik állás lesz a miénk. Ugyan be lehet hajtani szinte a vízig az autóval, de nehéz, saras és keskeny a terep, plusz, ha esetleg esik egy kis eső, akkor kisebb csodára lehet szükség, hogy ki is tudjuk jönni onnan. Az éjszaka folyamán egy furgon be is dőlt a nádasba. Az állás bejárata előtt parkoltuk le mindkét autót, gond nélkül elfértünk velük. Így 10 méterre voltunk az pecahelytől, ami már nem egy komoly táv a becipekedésre. Egy rövid terepszemle után bepakolásztunk és megkezdtük a reményteljes horgászatot.

Horgászat

Szépen lassan bekevertük az etetőanyagot és összetettük a botokat. Az már látszott, hogy 4 bottal nem lesz kellemes élmény a horgászat. Legutóbbi alkalommal, amikor itt horgásztam 3-5 kg-os pontyok jöttek folyamatosan. Az ilyen méretű halakat egy kicsit nehezebb terelgetni, mint egy 1,5 kilós példányt. Az első, ami szemet szúrt, hogy roppant sekély előttünk a víz. 20-30 centi talán és legalább befelé 10 méterig ilyen. Balra hosszan benyúló nádfal, jobbra szintén, de ott még beljebb nádtorzsás terület is volt. Ha oda bemegy a hal, akkor nem fogunk örülni. Nem volt egyszerű a terep az biztos. Olyan 18:40 felé szállt be az első szerelék. A feederbotokat nem tudtam párhuzamosan a partra tenni, így kapásjelzőt kellett használnom sajnos, bár ez bojlis állás ugye. Nem sokkal később jelentkezett is az első kapás, de csak egy kisebb ponty akadt a horogra. Nem volt nehéz kiterelni. Maga a horgászhely egyébként kopár földterület volt. Egy kisebb eső és végünk, minden sárban úszott volna. A tulajdonos meglátogatott bennünket éjjel és azt mondta, hogy az a terv, hogy befüvezik majd ezeket az állásokat.

Szerintem úgy lehetne, hogy kettesével lezárják az állásokat és addig ott nyugodtan nőhet a fű. Ez csak egy kósza ötlet. Lassan ránk esteledett. A szuperhold feljött és olyan világosságot csinált, hogy lámpa nélkül tudtunk csalizni. Nem semmi egy élmény az biztos. Nagyon erős fénye volt. Az éjszaka folyamán 1-2 halat tudtunk fogni 4-5 kilós példányokat. A barátomnak legalább 5 hala elment. Bevágott, megvolt és szakadt az előke. Ez nálam is előfordult legalább hétszer. Monofil és fonott egyaránt. Nem teljesen értettük mi van. Gyanítom, hogy a nádtorzsa lehetett az oka. A horgászat legnagyobb hala egy 5 kilós tükrös volt. A szinte eseménytelen éjszaka után a napkelte meghozta a halakat is. Lényegesen több kapásunk lett. A nap felkelt és hozta perzselő melegét is, amit szerencsére az enyhe szél csökkentett valamelyest. Napernyőre azért szükség volt, bár nincs rajta uv-védő réteg, így a leégés garantált, ha nincs naptejünk. A haverom már 9 felé lelépett. Utána már rendeltetésszerűen tudtam használni a feederbotokat. Én maradtam 11-ig. Szunyókáltam kicsit, de persze a fékeket kiengedtem, amit jól tettem. Az orsó hangjára keltem, majd bevágtam egy rendeset, de akkor vettem észre, hogy nem a jó boton. Továbbra is zengett az orsó. Letettem a rossz botot és bevágtam a másiknak. Igen! Ez volt az. Félig kómás állapotban kitereltem a halat. Szép ötkilós egyed volt. Tehát hajnal és a reggel több halat adott, de sok el is ment sajnos. Ha esetleg fogtunk volna egy 15 kilós halat, akkor nem tudom, hogy vettük volna ki, mert biztos végigszántja a hasát a sok nádtorzsa és iszapréteg, valamint az alámerítéssel is problémák lettek volna. 10:30 felé eleredt az eső, éppen eláztatott mindent, majd el is állt. Elbújtam az ernyőm alá és kivártam. 11 felé elhagytam a tavat és elindultam hazafelé.

Összességében

Mivel ez egy új tó ezért időt kell hagyni, hogy belakják a halak és, hogy minden elrendeződjön. Semmiképpen sem leírandó vízterület. Én még pár bojlis állást szeretnék kipróbálni. Nyilván van még mit fejleszteni a területen, de hát Róma sem egy nap alatt épült fel. Egy biztos, a víz tele van nagyobb halakkal és én eddig mindig fogtam is belőlük párat.

2014.08.20., avanember
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.