Kis Blero horgásztó

Horgászat időpontja:2017.07.08.
Már hetek óta szerettem volna ellátogatni erre a kis tóra, de nagyon nem akart összejönni. Hol nekem nem volt jó, hol zártkörű rendezvény, verseny, vagy valamilyen esemény volt, ami miatt zárva volt, hol az időjárás szólt közbe. Ami késik, nem múlik és csak összejött végül. Az egyik közösségi oldalon lettem figyelmes erre a horgásztóra, mely, mint kiderült 5 km-re található lakhelyemtől. A képek és beszámolók alapján ígéretes kalandnak néztem elébe.

Érkezés

A Budapest XXIII. kerületében található horgásztó 6-os nyitására megérkeztem, de már igen sokan voltak. Érdemesebb lett volna picit előbb menni talán. Leparkoltam és kiváltottam a napijegyet. Itt kell megjegyeznem, hogy több jegy közül lehet választani, amit jó dolognak tartok. Mindenki megtalálja a számítását. Én egy botra vettem jegyet, amely 1.500 Ft volt. A jegyváltást követően tudtam meg, hogy autóval be lehet állni az állásig, aminek nagyon megörültem, mert a kis talicskám kereke pont felmondta a szolgálatot, így egy kín lett volna vele bemászni. Itt említeném meg, hogy a büfé elég jól felszerelt, horgászcuccok, hideg innivaló stb. Vissza is szaladtam, tényleg szaladtam az autóhoz és egy rövid út megtételét követően ki is választottam a szimpatikusnak tűnő 5-ös horgászállást. Kényelmes, tágas, árnyékos hely. A tónak pont azon az oldalán volt, amelyet már előzőleg kiszemeltem, a Nap pályájára való tekintettel, így szinte végig árnyékban voltam. Rövid pakolászás után belevágtam a horgászatba.

A tó

Első és második ránézésre is pici a tó. 1 hektár körüli lehet a területe. A környezet, mint az előző kalandom alkalmával, ritkaságszámba megy. Van egy varázsa a tónak. Körben nádas, magas árnyékot adó fák, pavilonok, tűzrakóhelyek. A tavon található egy kulturált angol(!) WC is. Ilyet sem látni sűrűn. A büfé is jól felszerelt, mint azt említettem. A halak védelmében több kötelező intézkedés is érvényben van. Ilyen például a szakáll nélküli horog és a pontymatrac használata. Lévén komolyabb halak is úszkálnak a tóban legyen nálunk sebfertőtlenítő is. Azt most hirtelen nem tudom, hogy ez kötelező-e. Egyébként nyugodtan fertőtleníthetjük a 1,5-2 kg-os halakat is. Abból baj nem lehet. További szabály, hogy fonott zsinórt nem lehet használni, sem dobóelőkeként, sem horogelőkeként. Ez utóbbi picit rosszul érintett lévén szeretem a csalitüskés szereléket. A dobásokra, a tó méretei miatt ügyelni kell, a közepénél távolabb nem illik dobni. Engem ki is fogott a szembe-szomszéd egyszer. Nos, egy szó, mint száz nagyon jó kis tóra bukkantam, az pedig, hogy ilyen közel van Nekem csak hab a tortán.

Horgászat

Nagy reményekkel vágtam a horgászatba. Picit beetettem csemegekukoricával, kézzel dobható távra és ott kezdtem meg a horgászatot a szokásos, Kedvenc feederbotos szerelékem, de sajnos csalitüske nélkül. Szilikonra fűztem két szem kukoricát kezdésnek. Bő 20 percig semmi sem történt, majd rendesen meghúzódott a spicc. Tuti nem sneci. Nem is az volt, egy igen jó erőben lévő pontyot sikerült kiterelnem az immáron rendkívüli módon kihegyezett szakáll nélküli horgommal. A horog biztosan ült és nagyon könnyedén jött ki, szinte jó érzés, hogy így kicsusszan mindennemű erőlködés, rángatás, kattanó hang, tépés nélkül. Mindenhol kötelezővé kellene tenni szerintem. Gyors fotó, ment is vissza a vízbe. Újabb dobás. Várok-várok, semmi.

Pici hirtelen mozdítás. Semmi. További 10 perc, 20 perc. Kitekerem, mi lehetett ez. Nem volt horog a szereléken. A 10 centis előke az 5. centinél elszakadt, vagy mit csinált. Na, szép. Ennyi erővel a kukoricásba is dobhattam volna a cuccot. Pikk-pakk tettem egy új előkét a kosár alá és dobtam is be. Próbálkoztam mindenféle csalival, de nagyobb halat már nem tudtam fogni, azonban fogtam még 2 kárászt és egy pici aranycompót. Ez utóbbinak nagyon örültem, hiszen a compó a kedvenc halam. Rendkívüli szépség volt mondhatom. Amikor Nap kivándorolt a fák takarásából elkezdtem összepakolni és elindultam hazafelé.

Amíg horgásztam hallottam, hogy valakinek sikerült akasztania egy 8 kilós és egy másik valakinek egy 15 kilós potykát. Gratulálok Nekik! Biztos jó élmény lehetett.

Időjárás

Meleg, napos idő volt. Időnként feltámadt a szél, de nem volt zavaró, sőt kellemes is volt. A horgászat vége előtt 1-2 órával egy zivatar húzódott el délre, de csak a pereme érintette a területet. Mindenki pakolászott fejvesztve, de én mobilon megnéztem a radarképet és láttam, hogy nincs ok aggodalomra. Távolról lehet, hogy nem tűntem normálisnak, csak ültem ott mozdulatlan a vészjósló jelek ellenére.

Összességében

A kevés hal ellenére nagyon jó kis horgászatot tudok magam mögött. Biztosan visszanézek még ide párszor, tetszik a hely, annak ellenére is, hogy pici a tó és igen-igen közel vannak egymáshoz a horgászállások. A tavon barátságos a légkör fogadja az erre látogatót, segítőkész személyzettel. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

2017.07.12., avanember
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.