Isaszegi horgásztó (nagy tó)

Horgászat időpontja:2018.08.04.
Az isaszegi amuros (kis tó) után ideje volt szemügyre venni a nagy tavat is. Újra felkerekedtem és egy forró augusztusi napon horgásztam egyet rajta.

Érkezés a horgásztóhoz

Az út sima volt, már jártam erre. Könnyedén megtaláltam a tavat. Mintha a GPS a tó rossz oldalára szeretett volna navigálni, de ellenálltam. A Rákos patak felől kell megközelíteni a parkolót, akkor vagyunk jó helyen. Telefonos egyeztetést követően 5:30 körül oda is értem, hiszen azt a téves infót kaptam, hogy akkor érkezik a halőr. A halőr elmondása szerint már 4-kor ott szokott lenni egyébként és mivel a tó úgy hirdeti magát, hogy napkeltétől-napnyugtáig, így mehettünk volna előbb is. Egy ilyen meleg napon ez nem mindegy. A hosszas napijegyváltás után felcuccoltam a talicskára és kerestem valami olyan helyet, ami árnyékos lehet és elférünk rajta többen is. Nem egyedül mentem. Családi peca volt ismét.

A horgásztó bemutatása

A közel 5 hektáros tó szép látvány elsőre. A terület hatalmas, sűrű nádas itt-ott, de mégis kicsit elhagyatottnak tűnik, mintha magára lenne hagyva az egész, nem is tudom olyan önkormányzati. Van pár esőbeálló, paddal, ebből foglaltam le kettőt, mert nem fértünk volna el egy álláson. A tó elején maradtunk, mert hátra a talicskával nem lehet bemenni, mert a térdig érő fűben épphogy egy kis ösvény van letaposva közlekedés céljából. A talicskával a tó túloldalára sem tudtam elmenni, mert volt egy palló a gát és a part között, ami megugorhatatlan akadálynak bizonyult. Szóval 4 állás közül választhattunk. Ha valaki egy-két bottal és egy Auchanos szatyorral jön (amiben ott a szék is esetleg), akkor nem ütközik ellenállásba. Jó pár ilyenforma horgász tette tiszteletét aznap a tavon. A part igen meredek volt, nehézkes volt a vízvétel. A mögöttünk húzódó patak partját sűrű növényzet vette birtokba, mely jó árnyékot biztosított számunkra, olyan délig. Onnantól, mintha egy légkeveréses sütőben üldögéltünk volna. A víz tetején összefüggő zöld alga úszkált, elég baljósan. Rövid pakolászást követően nekiláttunk a horgászatnak.

A horgászat

Elsőre a mellettem elterülő nádfal előtt próbálkoztam. Csak úgy belengettem a szereléket és bizakodtam. Meglebegtetett tigrismogyoró volt a csali. Nem kellett sokat várni húzós kapással jelentkezett az első hal. Méreten aluli potyka volt, így elengedtem. Most kivételesen szerettünk volna hazavinni pár halat. Gondoltam jó kezdés. Ment is oda vissza a cucc. Nos, innentől a nap végéig mozdítás sem volt, így nem nagyon tudok erről mit írni. Próbáltam mindenféle csalit, kerestem a halakat mindenütt. A tó feneke nagyon iszapos, szerintem 50-60 centi iszap van mindenhol és a víz sem mélyebb 60-80 centiméternél. Elképzelhető, hogy van mélyebb része a tónak, de az előttünk lévő területen biztosan nem volt. Összesen 4 halat fogtunk aznap, amiből kettőt tudtunk elvinni. A 3000 Ft-os napijegy nem nagyon érte meg, főleg nekem nem.

Időjárás

Nem ért ugyan meglepetésként, de rettenetesen meleg volt. Szerencsére mérsékelten fújdogált a szél. Biztosan volt 35 fok, amikor a szél épp állt, akkor legalább 40. A nap végén egy-egy felhőnek sikerült eltakarni a napot, akkor nagyon jó volt.

Összességében

Nem váltotta be reményeimet ez a horgászat, nem tetszett a nagy tó. Főleg, hogy elhanyagoltnak hat, sekély és nagyon iszapos a mederfenék. Ilyen körülmények között ez a tó messze is van és drága is. Az isaszegi horgásztavakat most elkerülöm egy jódarabig.

2018.08.07., avanember
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.