Vadvízre vágyom

Köszöntök minden kedves régi és új olvasómat. Mostantól túlnyomóan vadvízi horgászattal kapcsolatos bejegyzéseket fogok kitenni az oldalra, a kockatavi horgászatot befejeztem. Elkezdem szép lassan feltérképezni a lehetőségeket. Szeretnék visszaállni az alap csalikra is, mint amilyen a paprikás kenyér, a nokedli, kukorica stb. Amilyenekkel gyerekkoromban is horgásztam. Tudom, hogy nem lesz könnyű feladatom, de azt is tudom, érzem, hogy megéri erre az útra lépni.

Első lépések

Azzal kezdem a folyamatot, hogy felderítem a lehetőségeket. Megnézem magamnak a Dömsödi övcsatornát, a Kunságit, a Duna-Tisza csatornát stb. Rengeteg felfedezni való terület van. Az eddigi csalijaimat kiszanálom, kivágom a banános golyókat, gumikukoricákat és társait a kukába.

A miért

Legutóbbi kockatavi horgászatom a „vadregényes” Fundy horgásztavon esett meg. Szemben egy nagy épület, mögöttem egy nagy épület, balra autópálya. Néztem, néztem és megfogadtam, hogyha lehetséges kerülni fogom eme helyeket a jövőben. Fogtam halat ugyan, 4-5 pontyot talán, de nem villanyozott fel. Még csak élvezetes sem volt. Egész nap néztem előre és vártam a pontyot. A fentebb említett felderítéseim alkalmával belógattam egy spiccbotot itt-ott és fogtam is pár halat. Vörösszárnyúakat és pici kárászokat is. Sokkal nagyobb élmény volt, előjött a gyerekkorom egy pillanat alatt. Sosem tudhatod, hogy mi mozgatja az úszót, vagy a spiccet. Azért ez így izgalmasabb, bár lényegesen nehezebb is. A környezet pedig valóban vadregényes volt. Csatoltam az íráshoz pár képet is, szerintem magukért beszélnek.

Összegzés

Bizonyára nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel. Bennem még csak most fogant meg valamiért, talán a kor teszi, nem tudom. Úgy tűnhet, hogy ez egy letargikus írás, de korántsem. Már nagyon várom, hogy kipróbáljam a vadvízi pecát újra. A régi oldalról át fogom emelni a jobb írásokat, legyen az vadvízi kaland, vagy sem. Jelen írásommal senkit sem szeretnék megbántani, ezt kizárólag az én véleményem, saját tapasztalatom.

2020.04.06., avanember
Képgaléria
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.