Minden horgász jó hóhérnak, nem?

Történt, hogy befejeztem a kockatavi horgászatot kb. két hónapja és váltottam vadvízre. Ez eddigi életem egyik legjobb döntésének bizonyult. Több süllőt fogtam és ettem meg, mint bármikor. Több élmény és impulzus ért, mint az összes eddigi kockatavi horgászataim alkalmával. Azonban van a dolognak egy roppant árnyoldala is, melyről nem nagyon beszél senki.

Vadvízi horgászataim során, számos halfajjal összeakadtam már és itt kezdődnek a problémák. Az köztudott, hogy a kisebb-nagyobb lassúfolyású csatornákat kedveli a törpeharcsa, kárász és nagyobb vizeken összeakadhatunk egy-egy busával is, ha úgy hozza a sors. Nos, ezeket a halakat nem lehet visszaengedni, azaz tilos. Magyarul oldjam meg, ha ilyen hallal hoz össze az élet. Öljem meg, egyem meg stb., de vissza nem engedhetem. Gyakorlatilag velem akarják elvégeztetni a piszkos munkát a kedves gazdálkodók, amiért még én fizetek ráadásul. Mit tegyen az ember egy 15 kilós busával? Mit csináljak, ha megtalálok egy kárászcsapatot, vagy a negyvenedik törpét fogom? Nekem a kedves szervek ne okozzanak gyomorideget azzal, hogy tennem KELL valamit, ha ilyeneket fogok. Fizetek a napijegyért, jól akarom érezni magam és nem akarok megoldásokon gondolkodni. Elég húzós napijegyárak vannak, alkalmazzanak hivatásos gyilkosokat erre a feladatra, akinek az a feladata, hogy hétköznap ilyen halakat fog és öl, vagy eszik meg. Esetleg halásszák le a nem kívánt halfajokat tervszerűen.

Egy törpe a horgon... | Minden horgász jó hóhérnak, nem?
Egy törpe a horgon...

Eddig bárkit kérdeztem sosem kaptam egyenes választ, hogy mit csinál, ezzel, vagy azzal a halfajjal, ha kifogja. Természetesen szinte mindenki visszaengedi, mert nem megoldani, dolgozni megy az ember, ha horgászni indul. Akadnak persze olyanok is, akik a törpét hátra dobják, jobb esetben előtte rá is taposnak egy velős anyázás közepette, bosszút állnak a halon úgymond. Hát nekem ehhez se gyomrom, se kedvem. Gondolom egy egyszerű, „Akkor az ilyen ember ne horgásszon!” felkiáltással el is van intézve a dolog a döntéshozók részéről, esetleg kap az ember egy büntetést. Született hóhérok előnyben!

2020.06.15., avanember
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.