Egy hirtelen jött jó kis sügerezés

Horgászat időpontja:2022.04.30.
Már nagyon vártam, hogy feloldják a tilalmat itt az RSD-n, mert a legutóbbi években szinte csak pergettem és emiatt jóval távolabbi vizekre kellett mennem, ha szerettem volna halat látni. Végre most már itt, a közelben is tudok csukázni, sügerezni, balinozni.

Teljesen kiment a fejemből, hogyha a tilalom vége hétvégére esik, akkor az utolsó, azt megelőző munkanap után feloldják. Szerencsére benne vagyok egy Facebook csoportban, így elcsíptem az infót (pénteken), hogy szombattól már lehet nyomni a pergetés minden fajtáját. Nem is kellett több, gyorsan el is szaladtam megnézni kedvelt helyeim egy részét és egy egész jó kis peca kerekedett belőle. Sőt pár tavalyi cuccomat is visszakaptam bónuszként.

Kezdésnek egy darab sügér

Olyan délután 14 felé tudtam leugrani az erzsébeti részhez, a komphoz. Ott van egy csomó állás, egy kis híd stb. Itt szoktam kezdeni. Dobáltam a híd alá, néha fölé... Itt egy bő 40-50 perces pergetés alatt egy darab sügeret sikerült fognom. A balinok is raboltak, de közülük most nem tudtam partra terelni egyet sem. Az egyetlen halam pici twisterre jött. Kis termete ellenére nagyon élvezetes volt UL bottal "küzdeni" vele. Sajnos ilyenkor itt rengeteg az ember, jönnek-mennek, kérdeznek, néznek. Hamar odébb álltam. Innen egy közeli kis patak kifolyójához mentem.

Sügér dömping

A patak jó választásnak bizonyult, első dobásra egy szebb sügér jelentkezett. Na végre! Ezt de vártam már. A második dobás eredménye is egy sügér volt. Nem nagyon volt üres dobás. A 8. sügér után beakadtam valamibe, valami rongyba, nem tudom, be is szakadtam. Pár méterrel odébb álltam és ott is dobáltam. Itt elég pontos dobásokat kellett eszközölni, de nem volt probléma. A 15. sügér után dobtam egyet az előző hely felé, megint leakadtam valamibe, lassan ugyan jött, de végül beszakadtam ezzel is. Na jó, ebből elég volt. Fogtam az 50-es zsinórt, kötöttem rá egy hármas horgot, letekertem 5-6 métert és lendítgettem az akadás irányába. Meg is volt a ludas. Egy piócákkal teli női kabát... Kihúztam és meg is volt a twisterem. Gondoltam a másik "akadó" felett is húzogatom a cuccot, hátha. Azt is megfogtam. Valami 2nm-es rongy volt. Ott volt az előzőleg beszakított twisterem és a tavaly beszakadt 2 villantóm is. :) Na, micsoda jó kis eredményes 2 órán vagyok túl, gondoltam. Ezzel a kis akcióval be is fejeztem a pecát, nem bántam meg.

2022.04.30., avanember
A vízterület állapota
A legutóbb feltöltött felhasználói kép alapján lehetőséged van megnézni, hogy most miként fest a valóságban a vízterület. Ha Neked is van egy jó képed oszd meg a többiekkel.
Tovább a képekhez
Képgaléria
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.