Farkasdi horgásztó

Horgászat időpontja:2078.10.13.
Nekem nagyon tetszik, függetlenül attól, hogy hal ügyben nem teljesen volt "kánaán" és a víz is alacsonyabb volt a kívántnál...

Megközelítés

Most a 4-es út felé vettem az irányt, mert a tó Monortól nem messze Gomba és Úri települések között található csendes, nyugodt, gyönyörű környezetben 16 hektár területen! Autóval teljesen jól megközelíthető nem kell egyik faluban sem kacskaringózni, hogy melyik bokornál kellett volna lefordulni, maximálisan oda lehet találni a kihelyezett közúti táblák alapján. Lekanyarodni a főútról a Farkasdi csárdánál kell és innen még kb. 300 méter földút, amíg megérkezünk a halőrházhoz.

A tó

Autóval nem lehet bemenni és bérelhető kiskocsit sem láttam. A napijegy 2700 Ft, mely tartalmazza a 2 kg nemes+1 kg ragadozó+3 kg egyéb hal elvitelét és egy fényképes igazolvány leadását a horgászat idejére. Van még éjszakai horgászatra is lehetőség, sőt több stégről is lehet horgászni, csak a gátról van az ember letiltva!  Mivel most voltam itt először nem tudtam, hogy merre induljak el, hol lehet a tuti nyerő hely (a neten sem volt semmi fórumtéma róla) s lévén a közelebbi helyek már foglaltak voltak, ezért nekivágtam hátrább az ismeretlennek. Ki is néztem a helyet, de valahogy meggondoltam magam, meg pont akkor közvetlen mellém is leültek a sporik, ezért inkább átmentem a szemközti oldalra, mert ott láttam több üres elszeparált jónak vélt helyet.

Horgászat

A két bot reggel 8 körül került szolgálatba és 16:00-ig horgásztam s ez alatt négy kapásom volt, kettő közepes méretű keszeg, amit visszaengedtem és megbeszéltem velük, hogy visszajövök majd a nagyobb haverjaikért, kettő hal viszont azért ment el, mert az egyiknél fényképeztem a másiknál meg a természet lágy ölén volt dolgom. Azt még hozzá kell tennem, hogy délben átszereltem az egyik botot rablóhal fogadására, de sajnos így sem volt semmi mozdítás az élő kishalra! A horgászat vége felé még megpróbáltam a pergetést kb. 30 percig, de itt sem volt öngyilkos jelölt így hát elkezdtem összepakolni. Csaliként többféle pelletet és mézes pufit használtam, de majd legközelebb megpróbálom a többi nem használt csalival is. Tőlem jobbra három potyeszt is fogott két spori, meg velem szemben is láttam, hogy használták a merítőhálót, de volt, akinek még csak mozdítása sem volt és ő 11 órakor haza is ment a távoli balomról. Én ilyen estben kitartó, optimista vagyok és végig horgászom a napot, ha már egyszer kimentem az adott tóra hátha jön a csoda. Biztos az is jobb lenne, ha ilyen esetben átmennék másik horgászálláshoz, de valahogy erre nem vagyok kapható, ha egyedül vagyok az autómtól messze, mert túl macerás dolog nekem az áttelepülés a többrészes botokkal és az egyéb kellékekkel. Sajnos a víz szintjével volt egy kis problémám, de ez a képeken is jól látható, hogy alacsony.

Összeségében

Összességében nekem nagyon tetszik, függetlenül attól, hogy hal ügyben nem teljesen volt "kánaán" és a víz is alacsonyabb volt a kívántnál. Ez a tó is megéri a többszöri horgászatot amivel én tavasszal élni is fogok, és akkor remélem már a víz magassága is rendben lesz, persze korábban is fogok menni.

2008.01.11., Shanyi
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.