Fahéjas-pálinkás etetőanyag házilag

Az etetőanyag recept Szabó Imre horgászkolléga saját készítésű fegyvertárából való. Elkészítése roppant egyszerű, mely megérdemel egy próbát véleményem szerint. Az etetőanyaghoz mellékelt egy szintén saját készítésű csalit is, melyet szintén e cikkben tár elénk.

Fahéjas etetőanyag, saját receptem alapján!

Alapanyaga 0,5 kg Ponty Extra "Tímár" ehhez adjunk hozzá egy zacskó őrölt fahéjat, majd egy zacskó vaníliás cukrot, majd keverjük össze szárazon az egészet, hagyjuk 1 órát állni zárt vödörben... Következő lépésben adjuk hozzá az általunk választott ízesítésű pálinkát olyan 3 cl kb (szerk.: a többit megihatjuk :)), ezt keverjük össze, majd adjunk hozzá minimális mennyiségű vizet és jól keverjük össze, állaga legyen kb morzsás, de érezzük rajta már az összetapadást és szintén zárjuk vissza a vödörbe, és ezzel készen van az etető anyagunk! Én ezt általában horgászás előtti napon szoktam megcsinálni, hogy álljon össze az anyag rendesen és vegye be az etető az ízesítést rendesen, mivel a vizet el fogja szívni rendesen. Horgászat előtt még adjunk hozzá annyi vizet, míg el nem érjük a kívánt minőségű állagot!

Fahéjas Kukorica!

Nos mivel fahéjas az etető anyagunk, legalább a csalink is dukáljon hozzá ezért készítettem el saját recept alapján a kukoricát is! Vegyünk egy doboz csemege kukoricát, azt mossuk ki rendesen vízzel, hogy kimenjen belőle a sok tartósítószer. Egy befőttes üvegbe öntsünk bele fél zacskó őrölt fahéjat egy zacskó vaníliás cukrot majd vízzel keverjük jó sűrűre, majd öntsük hozzá a kukoricát és jól rázzuk össze, majd tegyük be a hűtőbe és pár óránként forgassuk meg a kukoricát az üvegben hogy mindenhova jusson rendesen. Körülbelül 3-4 nap múlva úgy beveszi az illatot, hogy szinte ki sem megy belőle még több órai horgászat után sem! Arra azért vigyázzunk, hogy mindig annyi kukoricát vigyünk ki, ami kb el is fog fogyni. A többit nem árt a hűtőben tárolni végig!

2007.06.23., Jimy
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.