Úri horgásztó

Horgászat időpontja:2007.07.07.
Két hét kihagyás után ismét nekivágtunk egy tavat feltérképezni. Egy igencsak szeles napot sikerült kiválasztani, mely nem éppen a legjobb körülmény a horgászatra. Mit sem törődve a viszontagságokkal nekivágtunk az útnak hajnalban.

Indulás, érkezés

Hajnal 5 óra körül elindultunk a tó felé (6-kor nyit a tó). Az út igencsak kalandosra sikeredett, mert majdnem másfél óra alatt sikerült megtenni az egyébként 40-50 perces utat. Végül egy hatalmas kerülővel megérkeztünk Úriba, ahol már könnyűszerrel megtaláltuk a tavat. A tó viszonylag könnyen megközelíthető, leszámítva borzalmas minőségű földutat, mely a tavat körbeveszi (a halőrházig rettenetes csak az út). A napijegy kiváltása után (3000 Ft), autóval egészen a horgászállásig lehetett begurulni. A motor leállítása után azonnal nekiláttunk a horgászatnak, mert sok időt elpocsékoltunk az úttal. Szerencsére az etetőanyagot és a szereléket már otthon elkészítettem, mert általában ezt a parton szoktam kivitelezni.

A tó

A tó egészen nagy körülbelül 14-15 ha. Partját szép erős nádas szegélyezi és viszonylag sok horgászállás található rajta. Némelyik állásnál nagy fák vetik az árnyékot az ott horgászó emberekre, mely rendkívül kellemes tény, ha komolyan süt a nap, viszont láttam egy horgászt, aki a fáról próbálta meg levarázsolni a szerelését, szóval tud kellemetlen is lenni. Az egész tavat egy út veszi körbe, melyen kényelmesen megközelíthető minden állás. A tó környezete rendkívül csendes. A víz szép tiszta. Meg kell még említenem a tó élővilágát. Seregben szálltak a madarak a tó felett, kacsák úszkáltak a tóban, sőt még gólya is repkedett a víz felett 30-40 cm-re.

Kapások

Sajnos kapások tekintetében most nem remekelt a tó, de valahogy nem rendült meg a bizalmunk még így sem benne. Csak pár kárászt sikerült akasztani. A hatalmas szél miatt a matchbotos módszert nem tudtam kipróbálni. A szomszéd állítólag egy 4 kg-s pontyot fogott és vagy 10 afrikai harcsát. Bár Ők kint voltak éjjel is. Nem tudom mikor fogták azokat. Szerintem éjjel és kora hajnalban. Sajnos a hatalmas szél miatt nem tudtuk jobban szemügyre venni a tavat, mert délután 2 fele úgy döntöttünk, hogy elindulunk hazafelé.

Összességében

Mindent egybevetve ez egy nagyon hangulatos tónak bizonyult. Tisztaság, természet, szép tiszta vízfelület és sok nádas. Ezt a tavat is felírjuk kedvenceink közé és még biztosan ellátogatunk ide a közeljövőben. UPDATE: 2008. február 23. Shanyival ellátogattunk ismét a tóra. A tó most is hozta a maga szépségét télies formájában. Az úri sajátossággal most is meg kellett küzdenünk. Ez nem volt más, mint a hatalmas orkán. Kapások tekintetében most sem volt kiemelkedő a tó, miszerint egyetlen kapásunk sem volt. Igaz mellettünk fogtak egy kisebb pontyocskát és egy szintén méreten aluli csukát, de egyéb fogást nem láttunk. A napijegy 3000 Ft volt ekkor. A tónak egyetlen előnyét élvezhettük, az autóval bejutást a horgászállásig. Lehet, hogy még túl korán próbálkoztunk, nem tudom. Amennyiben lehetséges elkerülöm a tavat a közeljövőben.

2007.07.10., avanember
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.