Úri horgásztó

Horgászat időpontja:2010.03.20.
Március végén egyik barátommal eldöntöttük, hogy elmegyünk horgászni. Választásunk az Úri horgásztóra esett. A honlapon sok jót olvastunk róla, gondoltuk, jól fog esni egy tavaszi keszeg vagy kárász horgászat.

Érkezés

A horgászatot reggel hat órakor kezdtük meg és a horgászhelyet a tó bejárati oldalán választottuk ki. Jómagam egy 360 cm-es medium/heavy feeder botot vittem magammal, 40-es hátsófékes peremfutó orsóval és 0,20-as főzsinórral. A szereléket erőgumiból készítettem, aminek a két végére egy-egy forgó került. Az erőgumira egy porcelánbetétes karabinert szereltem csúszóra és arra egy szögletes drótkosarat szereltem fel. Az előkezsinór 0,16-os volt, a hozzávaló horog pedig 16-os méretű. Etetőanyagnak az Energoteam pellettel kevert pontyozó keverékét használtam, amihez egy deciliter csontit és egy üveg málnás távcsaliba áztatott kukoricát öntöttem. Ez került a horogra is. (Egy szem kukorica egy szem csontival zárva.)

Horgászat

A horgászat kezdetén kiakasztottam a főzsinórt és előke nélkül tömött kosárral dobtam néhányat, majd felszereltem a horgot és az előkét. A szél feltámadt, így a spiccet a hullámok egyfolytában rázták fel-le. Egy idő után már jojózott a szemem, így a spicc alá tettem az autóban talált kartonlapot, így megszűnt a spicc mozgása. A kartonlapra a spicc utolsó gyűrűje ült rá, így a kapást még érzékelte, de a hullámzás már nem bántotta. 9:40 körül a spicc vége lassan a víz felé kezdett hajolni szakaszosan, mire oldalra kiemeltem a botot és éreztem, hogy hal van a horgon. Szépen pumpálva kivezettem a halat, majd legalább háromszor kiengedtem a féket és visszaengedtem. Mikor már felfeküdt a vízre megszákolta a barátom. Az év első hala egy 3,5 kg-os egészséges tőponty volt. Később már több hal nem jött, barátomnak sikerült még két pontyot és egy kárászt fognia, mivel a hullámzás az etetőanyagomat az ő meghorgászott területére sodorta.

Összességében

Délután öt órakor fejeztük be a horgászatot és örömmel indultunk haza. Én most először használtam erőgumit, de nekem a spiccel együtt használva nagyon bevált. a szereléket eltettem és legközelebb is bevetem majd.

2010.04.07., bartucz
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.