Albertirsai Malom horgásztó

Horgászat időpontja:2007.08.01.
Nagyon szép és csendes a tó környezete, helyenként fák veszik körbe, ahol árnyékot is lehet találni. Lehet stégről, illetve a partról is horgászni kinek mi tetszik igazán!

Megközelítés

Pápa mellett található ez a rendkívül szép és igazi horgásztónak mondható tavacska. Megközelítése nagyon egyszerű, táblázva van. Szinte eltéveszthetetlen az arra nem járatos embereknek is. Ahogy ráfordulunk a megfelelő útra, egy hatalmas fakapu tárul elénk, ami gyakorlatilag a bejárat a tóhoz.

A tó

Az autóknak van parkoló rész, így elég jól megközelíthető. Nem kell sokat cipekedni és persze van kiskocsi is, amit igénybe lehet venni, ha tényleg sok a pakkunk. Amint kiszálltunk, egyből beléphetünk az előtérbe, mely egy kisebb vendéglő helység, ahol néha elég sok rendezvény kerül lebonyolításra. A kiszolgálás udvarias, az árak nagyon korrektek. Lehet reggelizni, ebédelni és ital választék is van, valamint ami a legfontosabb, hogy van frissen-főzött kávé is... :) A nyitva tartás 6-20-ig van. Egyelőre az éjszakai horgászat nem lehetséges, de ez nem biztos teljesen! A felnőtt napijegy ára 1000 Ft, míg a gyerek napijegyé 500 Ft. A tó mellett található focipálya, gyerekeknek játszó rész, tehát ideális egy családi kikapcsolódásra is, valamint van csocsó, ping-pong asztal és lehet bográcsozni is szóval tényleg minden adott egy jó nap eltöltésére... Lehet vásárolni élőcsalit is! (csontit, gilisztát) Amint végeztünk a kávézással (már aki) és elrendeztük az anyagiakat, az épületből kilépve elénk tárul a tó, mely körülbelül 2-3 hektáros lehet, amolyan ovális formájú, melyben sok sziget található. Ezeket körbe végig nádas övezi, tehát mondhatnánk egy nagyon ideális és gusztusos tavacska! A hal állománya: ponty, busa, amur, keszeg, kárász és egy igazi sporthal az afrikai harcsa! Van egy olyan szabályzat a tavon, hogy aki az aktuális hónapban megfogja a legnagyobb halat, az azt következő hónapban ingyen horgászhat minden nap, nem kell belépőt fizetnie, aki pedig adott évben a legnagyobb halat fogja, az a következő idényben egész végig ingyen horgászhat. Szóval ez elég egyedi dolog! Ez úgy működik, hogy ha megfogod a halat és érzed, hogy nagy, akkor be kell vinni a halőrházba és meg kell méretni, majd regisztrálják a neved mellé a hal súlyát is! Persze itt meg tudod kérdezni az is, hogy mi az aktuális súly az adott hónapban! Nagyon szép és csendes a tó környezete, helyenként fák veszik körbe, ahol árnyékot is lehet találni. Lehet stégről, illetve a partról is horgászni kinek mi tetszik igazán!

Összességében

A szerző személyes véleménye: Bátran állíthatom, hogy ez a tó a legnagyobb kedvencem... :)

2007.08.01., Jimy
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.