Albertirsai Malom horgásztó

Horgászat időpontja:2012.04.22.

Végre újra összejött egy horgászat. Az választás ezúttal az albertirsai Malom-tóra esett.

Érkezés

A tavat Budapest felől a 4-es úton Szolnok felé lehet megközelíteni, lefordultunk Albertirsára és a 40-es útról balra kanyarodtunk a Profi élelmiszer üzletnél. Ezt követően a Tó utcán keresztül jutottunk el magához a tóhoz. Hajnali 05:30 körül érkeztünk meg, a tó kapuja zárva volt, de előző napi telefonos infó alapján manuálisan kinyithattuk. Gyakorlatilag az elsők voltunk a tavon. A horgászhelyet nem lehet autóval megközelíteni, de szerencsére nem kellett sokat sétálni. Az első értelmesnek tűnő helyet el is foglaltuk, majd megkezdtük a horgászatot. Pár óra elteltével kiszaladtunk a helyi bisztróba napijegyért (2500 Ft), mert a tavon nem lehetett kapni aznap (vasárnap). Érvényes engedély szükséges, de akár itt is meghosszabbítható.

A tó

Első ránézésre nem volt valami nagy, 3-4ha körülbelül. A tó első negyede felett elektromos drótok futnak át, amelyen jó pár szerelék éktelenkedett. A környezet viszonylag rendben volt. Fák, nádas, bokrok. Érkezésünkkor a víz elég koszos volt, de 2-3 óra múlva a szél elvitte a koszt valamerre. A tó közepén egy sziget található, így a nagyobb dobásokkal vigyázni kellett. A part kényelmes volt. Ami kissé zavaró volt, hogy a horgászállást keresztezte a tavat körülvevő út, így aki jött és aki ment átsétált rajtunk.

Horgászat

Rövid készülődés után megkezdtük a reményteljes horgászatot. Próbálkoztam csontival, pellettel, többféle etetőanyaggal, kukoricával, de semmi sem volt hatásos. Pár állással odébb tőlünk egy helyi spori akasztott pár pontyot ugyan, de nálunk semmi történés sem volt. Összesen 1 kárászt és 1 dévért kaptunk ki a tóból, amelyet vissza is engedtünk gyorsan. Hiába dobtam meg a sziget szélén lévő nádas tövét, ott sem volt semmi, pedig a halőr szerint ott voltak a halak….

Összességében

Gyakorlatilag kiugrottunk levegőzni egy jót, sütöttünk egy kis kaját a tó egyetlen sütőhelyén, a horgászállástól 20 méterre, majd a szél felerősödésekor úgy döntöttünk, hogy 14 órakor elhúzunk haza.

2012.05.03., avanember
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.