Vasasi horgásztó

Horgászat időpontja:2009.04.09.
Ígértem, ezentúl amerre járok, képekkel illusztrált tóismertetőket fogok küldeni. Kevésnek találom a vidéki horgásztavak bemutató írásait. Remélem mások is kedvet kapnak és írnak pár sort horgászatuk élményeiről.

Megközelítés

Budapest felől a 6-os úton, Hird után a Pécs-Vasasi elágazásnál jobbra, majd mintegy 1 km után balra kanyarodni. A tó, a Vasas-Belvárdi vízfolyás után található.  Idén először vettem elő a botokat ápr. 9-én. A Pécstől 4 km-re levő újranyitott Vasasi horgásztóra indultam reggel 6-kor.

A tó

Kellemes meglepetés volt, hogy már kint volt a halőr, vettem a napijegyet 2200-ért és már lógathattam is. A második botot készítem és az elsőn kapás. Jól kezdődik, mondom, hiszek a halőrnek hogy most volt telepítés. Törpe! Még Kettő! Nem örültem, habár szeretjük a paprikás lisztes kis ragadozót sütve. A következő egy 1,6-os ponty. Egy kicsit felvidultam. A másik boton is kapás. Megint egy ponty.

Még csak negyed kilenc, ez megy vissza. Meg indulnak a karcsik is, már a negyedik. Újabb ponty, ez pikkelyes, ezt valahogy jobban szeretjük, ezt megtartom. Alig rakom a tartóba jön az újabb ponty. Szinte érezni a kapásból, a húzásból, a feszülésből hogy ez nagyobb, mint a többi. Anyus készülj szákolni! 3,5-ös. Nem kell több, egyszer fogtam egy ötkilósat, de sírni tudtam volna mikor pucoltam. Már a kondér oldalán kicsapódott a zsír. Olyan zsíros hal volt. Azóta csak 1,5-2 kg körüli halak érdekelnek.

Összességében

Kellemes napsütésben gyakorolhattam a pontyok akasztását, majd kíméletes visszaengedését. Tavaly egész évben csak két pontyot akasztottam, igaz csak ötször voltam pecázni. Jól éreztem magam a kellemes, jól ápolt, megújult környezetben. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Fotókat mellékelek.

2009.04.14., szaszinko
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.