Némedi horgásztó

Horgászat időpontja:2009.05.02.
Ezúttal újra a Némedi horgásztóra esett a választás, melyet ismét családosan kerestünk fel. Eltökélt szándékunk volt, hogy az ott fogott pontyból halászlevet készítünk, ha megfogjuk délig...

Érkezés

Hajnali 5:30 körül értünk ki a tóra, mely immáron a tulajdonos kezelésében van és nem bérlőkében. A halőrháznál (lakókocsi) kifizettük a napijegyet, mely 2000 Ft manapság, amelyért összesen 2 kg halat lehet elvinni. Lehet horgászni egy bottal is (gyermekjegy), de az furcsamód 1800 Ft. A pénzügyi dolgokat követően elfoglaltuk a helyünket kisebb keresgélést követően. A halőrházzal szemközi oldalon szerettünk volna aprítani, de nagy volt a dzsungel arrafelé és nem fértünk volna el kényelmesen egymás mellett. Így visszamentünk a másik oldalra és ott vetettük be a szereléket.

Megközelítés

Budapest felől, az 51-es úton lehet megközelíteni a tavat. Le kell térni Dunavarsány felé. Utána addig kell haladni, amíg el nem érjük a vasúti átjárót. A síneken áthaladva rögtön jobbra kell fordulni. Ezen az úton van a tó. Nagy tábla jelzi, mely bal kéz felé lesz majd.

A tó

Pár cikket már írtam a tóról, így a tó leírását ott megnézhetitek. Összegezve: Szép nádas, erdős, fás terület. Kényelmes partrész, bográcsozási, sátorozási lehetőség, autóval a horgászállás megközelíthető.

Horgászat, kapások

Ismét két feeder botomat vetettem be. Összesen öt bottal horgásztunk. A hajnali időszak bizonyult a legeredményesebb napszaknak. Számszerűsítve 5 darab igen méretes kárász és egy szép nagy sügér került a horogra. Nem tudom, hogy a feeder technikának köszönhető-e, vagy a szimpla szerencsének, de csak nekem sikerült halat fognom. A sügér a kedvenc kétrészes wobbleremre jött. Bedobtam (második dobás), tekertem egyet-kettőt, majd éreztem is a rávágást (leakadást). Ahogy az lenni szokott, azt hittem leakadtam, de nem, rángat! Na! Ez hal! Vajon mi lehet? Nagyon kíváncsi voltam, mert ez volt életem első wobblerrel megakasztott hala (kivéve még kiskoromban a Balatonon, de az nem az én cuccom volt, hanem a vitorlásról lógott a vízbe menet közben a wobbler). Kiugrott a vízből, csapkodott ide-oda, nem tudtam még így sem, hogy mi az! Messze volt még. Csuka tuti nem, pedig arra számítottam. Végül sikerült a merítőbe terelni! Sügér! Bőven több mint egy kiló. A harc hevében a kéthorgos wobbler iszonyatosan beakadt a merítőbe. Legközelebb erre figyelek! Eltettem a szákba, de meglépett...én tehetek róla, de nem térek ki erre... A kárászok szép kapást produkáltak. Rendesen megrángatták a spiccet. A legtöbb epres kukorica és csonti kombóra jött. Továbbá epres kukorica + techno pufi mixre. Továbbra is úgy vélem, hogy a víz sekély és iszapos, hínáros. Ezt folyamodtam a kis hungarocell golyóhoz, mely nem engedte belesüppedni a növényzetbe, iszapba a csalit. Reggel 9 körül, mintha elvágták volna, semmi kapás. 12-13 óra körül sikerült még egy kárászt akasztani, de a nap végéig más nem jött. Rablások ugyan voltak, de már a pergetés sem hozott halat.

Összességében

Mint az a fentiekből kiderült a halászlé elmaradt, de sütöttünk helyette szalonnát! Első körben az a gondolatom támadt, hogy nagyon régen volt telepítve a tó. A rablóhalak nagyon elszaporodtak véleményem szerint, mert mindent 5 percben volt valahol egy rablás. A tulajdonos azt mondta, hogy 2-3 héten belül telepítés lesz. A tavon első körben csak mi, később 11 felé még egy-két bagázs horgászott. Nagyon kevesen voltak, nem is értem miért, mert mikor legutóbb voltunk viszonylag tele volt a part. Gondoltam az időjárás lehetett, de mégsem, mert időközben felhívott Shanyi, aki a Jokeren lógatott és az tele volt. Fogott 4 pontyot, pár kárászt. (a telefonbeszélgetés előtt) Az idő egyébként jól megtréfált minket, esett is, sütött is a nap és néha erős szél is volt. Mint azt utóbbi írásaimban említettem beszereztem egy napernyőt, mely innentől kezdve mindig nálam lesz. Rendkívüli segítség volt most is. Sem az eső, sem a nap nem hatott annyira és a szél sem emelte fel. Beszélgettünk a tulajdonossal. Elmondása szerint a jövőben, terveznek faházakat, horgászboltot is a tó köré. A több tóból álló rendszerből egy lesz. Egy napijeggyel mindegyik tavon lehet majd horgászni. Éves bérletet is lehet váltani, faházat is lehet majd éves szinten bérelni és, mint bérlő tovább adni más bérlőnek, így osztozva a hasznon. Remélhetőleg beindul ez kis tórendszer, mert a közel van és a környezet is szép. Bár, ha tele lesz faházzal, akkor nem tudom hol fog horgászni az, aki csak egy napra jött.

2009.05.03., avanember
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.