Bicskei horgásztó

Horgászat időpontja:2010.08.14.
Sok időt kihagyva végre elmentem horgászni. Egy igen közeli helyet kerestem Budapesthez.

Érkezés

A munkatársammal beszélgettem, aki mesélte, hogy Bicskén van egy jó horgásztó. Gondoltam elmehetnénk, és talán fogunk is valamit. Reggel elindultunk tehát a Bicskei Horgásztóra. Korán kelve ( 6:00 kor nyit a horgásztó) elindultunk a nagy hal reményében. Az 1-es főúton haladva, körülbelül 30 perc alatt le is értünk. Közvetlenül az út mellet található a víz.

A tó

A napijegyet tekintve (3400 Ft) kicsit soknak tartom 2 nemes, 2,5 kg egyéb mellett, de ha már itt vagyunk nem fordulunk vissza. A tavat csak egy oldalról lehet horgászni, így körülbelül 10-15 pecás fér el, ami nem is rossz a keresztbedobások végett. A halőrháznál lehet kapni etetőanyagot és csalit is. Ételt-italt, egy szemben lévő kis boltban lehet vásárolni.

Horgászat

Lassan elindultunk a horgász helyre, leghátulra néztünk ki egy helyet. A pecások mondták, hogy hátul nagy halak vannak, vigyázzunk. Nem reagálva a sok legendára lepakoltunk és elindult a nagy peca. Körülbelül 2 órán keresztül tenyeres kárászok és keszegek jöttek. Mind élő csalira és csemege kukoricára haraptak. Egy idő után már komolyabb halra vágytam ezért technopufis csalira váltottam.

Körülbelül 15 perc múlva a tipikus ponty kapás jelentkezett. Meg is akasztottam, de mivel feederbotom volt (18-as fő,és 14-es előke) sok esélyt nem kaptam. Az akasztás után rögtön a nádasba rohant. Erős, harcias hal volt a 70 kilómmal majdnem berántott a vízbe. Nekem és a szereléknek köszönhetően elment a hal, de élmény volt az biztos. Aztán jött a pár órás csend. Mivel sajnos délután nincs árnyék nehéz a meleget kibírni, ezért délután 4-kor haza is indultunk.

Összességében

Összegezve, kellemes horgászt volt és nincs egy deka törpe benne, annál több kárász, keszeg és kapitális példányok. Ezért az ajánlom finom szerelékkel nem szabad itt pecázni, mert csúnya vége lehet. Ha majd lesz időm, azért még elnézek ide, hogy elkapjam a NAGY HALAT.

2010.08.30., Egonitas
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.