Bázis horgásztó

Horgászat időpontja:2014.08.23.
Ami ezen a napon történt, arra nem számítottam. Sok-sok átlagon felüli hal akadt a horgomra, amihez persze kellett egy pici csel és fortély. :)

Érkezés

A tó 6 órakor nyitja kapuit, így már fél 6-ra ott kellett lennünk. Ezúttal is másodmagammal látogattam el erre a remek kis vízterületre. A bejutással semmi probléma nem volt, nem tette szóvá a halőr, hogy korábban jöttünk. Kiváltottuk a napijegyet, amely 2.500 Ft volt. Pontymatrac használata kötelező, azt be kell mutatni a jegy vásárlásakor, de ha nincs, lehet bérelni 300 Ft-ért. Szép lassan becsorogtunk és egy viszonylag jó helyen álltunk meg. Shanyi már ott horgászott, ott töltötte az éjszakát, illetve az előző napot, sőt az az napot is. Megálltam köszönni Neki, de mellőle épp akkor készülődtek elmenni, így azt a helyet foglaltam le. Közben a haverom a túloldalra gurult szemrevételezni a terepet, de visszajött és Ő is ott telepedett le, Shanyi és én köztem. Kényelmesen elfértünk. Valamivel 6 előtt megkezdtük a horgászatot.

A tó

Az előző cikkemben már kifejtettem ezt a részt, de azt most is szeretném megemlíteni, hogy teljesen rendben van tó. A partját végig sűrű növényzet szegélyezi. Telis-tele van fákkal, bokrokkal, füves és homokos területekkel. Nádas ugyan nincs sok, de azért akad. Tőlem balra már nem lehetett horgászni, ott annyira benőtte közvetlen vízpartot a növényzet. Ez a halaknak kiváló menedéket nyújt. A tónak ez a sarka csak nehezen meghorgászható. Autóval minden állás megközelíthető. A part rendezett és kényelmes, bár szerintem most kicsit lent volt a víz, így a merítés nem volt éppen a legkönnyebb, de ez legyen a legnagyobb problémánk. Sűrűn vannak kihelyezett kukák, így könnyebb rendben tartani a területünket.

Horgászat

Bekevertem az etetőanyagot és hagytam állni 20 percet. Ez alatt az idő alatt összetettem a botokat és kialakítottam a bázist, valamint felmértem a területet, hogy merre horgásszak. Az egyik botot távolabb, a másikat közelebb vetettem be. 20 perc elteltével semmi sem történt így gondolkozni kezdtem, hogy mit-hogyan kellene csinálni. Észrevettem balra tőlem egy, a vízbe növő, dőlő fát és bokros területet. Gondoltam magamban, ha itt nincs hal, akkor sehol. A parton odasétáltam, olyan 15 méterre lehetett tőlem és megszórtam erjesztett magokkal 2-3 négyzetméternyi területet a fa körül. Szép lassan visszaballagtam a bázisig, kiszedtem a rövidebb botot és felfűztem rá 2 szem kukoricát. Pont olyan, mint amivel beetettem a helyet. A part szélére álltam és egy pontos dobást követően kiengedett fékkel letettem az ágasra. Öt perc sem telt el és füstölt az orsó. Úgy tűnt, hogy jó helyre dobtam. Pár perces fárasztást követően alámerítettem egy 6,8 kg-os tükrösnek. Nem hittem a szememnek, hogy ezt onnan a fa árnyékából fogtam, közelről. A távolabbra dobott boton is jelentkezett egy erőteljes húzás. Onnan egy 3-4 kg-os pontyot sikerült fognom. A közeli fa nem csak adott, hanem el is vett. Két szerelékem maradt ott és pár horgom. Elég akadós volt a terep, de a végére sikerült kifigyelnem, hogy merre érdemes dobni és merre tuti az akadás. No, a fa alól még számos halat sikerült kimerítenem. A legnagyobb, amit onnan fogni tudtam egy 8,2-es ponty volt. 25 perces fárasztást követően Shanyi segítségével partra tudtuk terelni. Nagyon erős és kitartó hal volt. Amíg a vízben volt bőven 10-es halnak gondoltam, de sajnos a valóság kiábrándított. A nap folyamán még sikerült akasztanom pár halat. 7,4 kg, 6,2 kg, 6,5 kg, valamint 3 darab 3-4 kilós egyedet, 3 megtermett dévért, egy kisebbet és 3 nagyobb halam elment. Jó napot zártam és az időjárás is kegyes volt hozzánk. A tó ugyan 6 órakor zárja a nappali horgászat előtt a kapuit, azonban egy kis plusz pénz fejében maradhattam este 8-ig. Pontban 8-kor kigördültem a kapun és elindultam hazafelé.

Összességében

Minden várakozásomat felülmúlta ez a nap. Szerintem sokat változott a tó, mint amikor legutóbb voltam és előnyére. Shanyi nagyon szeret ide járni és nem véletlen, nekem is nagyon tetszett. Biztosan visszanézek még párszor én is.

2014.08.24., avanember
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.