Katalin horgásztó

Horgászat időpontja:2018.09.07.
Kapva kaptam az alkalmon, amikor meghallottam a remek hírt, hogy újra üzemel a csepeli Katalin horgásztó. Egy kellemes napot sikerült kifognom és egy igazán jó pecát tudhatok magam mögött.

Érkezés a horgásztóhoz

Vártam már ezt a jó hírt és végre megérkezett. Ennek tudatában indultam útnak és 20 perccel a nyitás előtt már ott is voltam. Semmi sem változott az utolsó itt véghez vitt horgászatom óta. A kapura kirakhatná valaki mondjuk, hogy a tó újra nyitva és egy nyitva tartási időt is például, hogy tényleg úgy tűnjön, mint ami nyitva van, illetve üzemel. Jó érzés volt újra szemügyre venni a tavat, jó emlékek jutottak eszembe abban a pillanatban. Kiváltottam a sport jegyet (2 500 Ft) és vettem két kiló kukoricát is. Lehet kapni még etetőanyagot, hamburgert, üdítőt, kávét, sört stb. Egészen jól felszerelt kis büféről beszélünk.

A horgásztó bemutatása

Előző cikkeimben már bemutattam részletesen a Katalin horgásztó területét, így most erre nem szentelnék túl sok időt. A környezet véleményem szerint változatlan, hacsak azt nem tekintem annak, hogy a növényzet némiképpen növekedett. A tópart most is rendezett volt, a fű szépen le volt vágva, mint mindig, néhol láttam csak egy-két szemetet. Sajnos vannak olyan horgásztársak, akik erre nem fordítanak elegendő figyelmet. Hallottam olyat, hogy kis átalakításon fog átesni a tó, miszerint a hátsó részt le fogják zárni és lesz egy kis tereprendezés. Lakókocsikat szeretnének oda tenni és 2 (-től) napos horgászatokra bérbe adni, ott nem lehetne napijeggyel horgászni. Nem is tudom, annyira nem örülök neki, mert van ott pár hely, amit szeretek. Nos, ennyire szerettem volna taglalni ebben a cikkben a tó környezetét.

A horgászat

A félsziget déli oldalán horgásztam az utolsó helyen. Oda is etettem 5-6 méterre. Kezdésnek beszórtam fél kiló kukoricát, majd belengettem a szereléket egy ólommal. Közben kevertem egy kis etetőanyagot is, majd amikor az bevetésre készen állt, átszereltem a cuccot és úgy lengettem be. Tízig 3x-4x dobtam újra, de semmi jele nem volt a halaknak. Körben, akit hallottam mindenki csak panaszkodott. Így nem megy a hal, úgy nem megy. Nincs is benne stb. Gondoltam, hogy még nem ért be az etetés, így váltottam keresőhorgászatra. Bevágtam a déli oldal közepére a szereléket. Mézes etetőanyagom volt, némi Bonduelle kukszival és egy pici fokhagymás szilikon kukoricával a horgon. 15 perc telhetett el, amikor megszólalt az orsó. Zene volt füleimnek. Bevágtam, meg is volt a 2,5 kilós potyka. Meglepően erős volt. Óvatosan fárasztottam, ne essen benne nagyobb kár. Fotó, fertőtlenítés és ment is vissza a vízbe. Újra oda dobtam, de ahogy letettem már rángatott is a spicc. Nem valami jó jel, gondoltam. Egy jókora kárász jelentkezett. Majd ez megismétlődött még kétszer. Nagyobb csalira váltottam, tigrismogyoróra, de 40 percig semmi sem történt. Eljött az idő, hogy megpróbáljam a reggeli etetés helyét újra. Délután kettő volt. Belengettem a szereléket és bizakodva vártam. Nem telt el sok idő, már füstölt is az orsó. Hoppá! Végre! Sorban szedtem ki a pontyokat, legalább 10-et, egymás után. A legnagyobb olyan 4 kiló körüli lehetett. Roppant mód elfáradtam a nap vége felé,  de sajnos pakolnom kellett 17 óra magasságában, mert dolgom volt még a horgászat után. Alig fogott valaki, valamit aznap. Én nagyon jó napot zártam.

Időjárás

Napos idő volt 27-28 fok, néha-néha enyhe széllel. Kimondottan kellemes idő volt, bár picit leégtem. Csendes, nyugodt nap volt. A víz szép zöldeskék színekben pompázott a napsugaraktól, kimondottan tiszta volt. A nap vége felé kissé felhősödött, de eső nem esett.

Update 2018. szeptember 11.

Nem bírtam ki és újra lementem a tóra, azonban most másik helyre. Az időjárás hasonló volt, de szerencsére felhősebb. Így keddhez képest elég sokan voltak, majdnem tele volt a tó. Érdekes. Sikerült fognom egy 5 kilós potykát és egy picit több, mint 4 kg-s amurt is. Ezek voltak a legnagyobbak. Fogtam még jó pár 2-3 kg-s pontyot és nagytestű kárászokat is. Nagyon jó pecát zártam. Jó kis tó ez a Katalin horgásztó.

Összességében

Mindenkinek csak ajánlani tudom a tavat, nagyon jó pecákat szoktam itt zárni. Szinte mindig fogok darabosabb halat is. Hamarosan újra meglátogatom a Katalin horgásztavat, hátha kifogok egy 10+-os amurt, vagy potykát. Nem egy-kettő él benne.

2018.09.07., avanember
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.