Strandi horgásztó

Horgászat időpontja:2007.09.17.
A tó fő halállománya a ponty melyből folyamatosan 100 mázsa fölötti mennyiséget biztosítunk. Található még csuka, süllő, szürke harcsa, keszegfélék, amur, tokhal és szezonban afrikai harcsa is.

Megközelítés

A tó közvetlenül Pápa felől Sárvár irányába Borsosgyőr után jobbra a fő útvonal mellet található, mely körülbelül 50 éves múltra tekint vissza. Ebből 40 éven keresztül horgász egyesület kezelésében volt.

A tó

A tó reggel 8-tól 19-ig van nyitva. Napijegy: 1000 Ft/fő. A tó mérete 1,2 hektár, mely 2,5 hektár területen fekszik. Vízmélysége rendkívül változatos 0,8 métertől a 6,5 méterig, ezért bármely szerelékes horgász megtalálja a magának megfelelő horgász módszert. 2005 óta magánkézbe került ettől kezdve indultak meg a fejlesztések, építések, parkgondozás, játszótér kialakítása, stégek, filagóriák építése és természetesen a nagy mennyiségű folyamatos telepítések. A tó fő halállománya a ponty melyből folyamatosan 100 mázsa fölötti mennyiséget biztosítunk. Található még csuka, süllő, szürke harcsa, keszegfélék, amur, tokhal és szezonban afrikai harcsa is. 2006 őszén jelentős mennyiségű, mintegy 20 mázsa nagytestű ponty került telepítésre, melynek méretei 4 kg-tól a 14 kg-ig. Természetesen a tó 50 éves múltjára visszatekintően kapitális pontyok, amurok is találhatóak benne. A tóban található egy jelölt tok hal (14-15 kg) melynek kifogásával 200.000 Ft-ot lehet nyerni!

Mondhatnánk rá, hogy itt tényleg mindent megtalál a kedves vásárló, nasi, innivaló, csalik, horgászfelszerelések, tehát minden, ami a horgászathoz és az idő eltöltéséhez kell. Szinte minden megtalálható. Nagyon kulturált és tiszta. Lehetséges a stégről, illetve partról való horgászat is egyaránt! Gyerekeknek játszótér is van. Szóval van minden, ami csak kellhet!

2006 őszén jelentős mennyiségű, mintegy 20 mázsa nagytestű ponty került telepítésre, melynek méretei 4 kg-tól a 14 kg-ig. Természetesen a tó 50 éves múltjára visszatekintően kapitális pontyok...

Horgászat, kapások

Kedves barátommal 2-2 feeder cuccal estünk neki a tónak, etetőkosaras, egyhorgos módszerrel! Csalink kizárólag Bukimix-es pellet volt, ami bátran állíthatom nagyon kapós volt! Fejenként sikerült fognunk 3-3 pontyot, amiből 2 elég szépre sikeredett. Egy 5,80 és egy 5,70 -es..:) Ezenkívül részemről 5, barátom részéről 4 lemaradt sajnos, így bátran állíthatom, hogy fogós kis napunk volt és elég mozgalmas!

Összességében

Bátran rámondom, ez egy olyan horgászhely, ahová érdemes ellátogatni.

2007.09.21., Jimy
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.