Strandi horgásztó

Horgászat időpontja:2008.07.10.

Hosszú tervezgetés után végre eljött az idő, hogy látogatást tegyek a borsosgyőri Strandi tavon. Két barátommal nekivágtunk az útnak egy csütörtöki hajnalon. Sajnos Jimy-vel nem tudtam találkozni, pedig részben miatta is mentem el erre a remek helyre. (Egyszer bepótoljuk!)

Indulás, érkezés

Hajnali 5 órakor elindultunk Budapestről a Pápától pár méterre található helyiség felé. A viszonylag hosszú út hamar eltelt. Az idő borongósnak látszott, de nem volt annyira ijesztő. Lógott ugyan az eső lába, de egy ilyen kis apróság nem tántoríthatott el minket. Nyitás előtt pár perccel megérkeztünk a tó bejárata elé. Mi voltunk az elsők. Rá pár percre már érkeztek is a többiek. 7:15-kor nyitott a tó. A napijegyváltást követően már cuccoltunk is be a tó bal sarkába, amit előre meg is beszéltem a tulajdonossal. Volt ott WC, bográcshely és körülbelül a tó legárnyékosabb része, köszönhetően egy hatalmas fának.

A tó

Elsőre elég kicsinek tűnt a tó 1,2 ha, de nagyon jó az alakja. Nem erősen négyszögletes, ami a keresztbedobások százalékát csökkenti a sarkokban. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez az eddigi legkulturáltabb tó, ahol valaha horgásztam. Tisztaság és rend van, de ennek ellenére mégis természetes és sincs az embernek olyan idegen érzése. Jól felszerelt büfé (hamburger, sültek, italok), játszótér és kulturált mellékhelyiség is van a tavon. Dohányáru nincs. A mellékhelyiségről annyit csak, hogy rendes tágas lehúzható wc van, mosdóval, folyékony szappannal. A gyerekeknek fenntartott homokozó felett árnyékot adó tető is van, melyet Jenő barátom meg is jegyzett, hogy egész életében nem találkozott még ilyennel. Vannak kiskocsik is, mely a cuccok behordását hivatott elősegíteni. Én ugyan nem használtam, mert már kifejlesztettem a legmobilabb felszerelésemet, de nagyon jó minőségűnek tűntek. A horgászállások kényelmesre lettek kialakítva. Nádas is van bőven és a halak jelenléte is érezhető volt. Némelyik horgászállásnál tetővel ellátott asztalos fapadok is voltak, mely még kényelmesebbé tette az ott eltöltött időt

Körben a tó körül, de a kerítésen belül fiatal tuják sokasága sorakozott, melyek ha megnőnek még szebb képet adnak majd a tónak. Egyetlen egy dolog volt, ami nem tetszett, de ez is csak idézőjelben, hogy 7:15 órakor nyitott a tó. Lehet, hogy ez csak nálam van így, de jobban szeretek 4-5 felé elkezdeni horgászni. A személyzet is kiváló volt, valamint a napijegy ára is, amely 1000 Ft volt. A tó mélysége igen változatosnak bizonyult. Véleményem szerint 2-6 méter, legalábbis, amelyik részen mi voltunk.

Kapások

Ettek a halak. Kapások tekintetében is ez volt az eddigi horgászataim során legjobbnak bizonyuló tó. Folyamatosan kapkodtuk ki a tóból a pontyokat, melyek néha kimondottan erősen védekeztek. Sajnos nagyobb halat nem sikerült fogunk, mint a 2,5-3 kg. Szemben velünk és mellettünk nem sokkal egy-egy 6 kilogrammos példányt is szákoltak, valamit tokhalat is fogdostak. Afrikai nem jött most, pedig nagyon finom hal. Ha sikerült eltalálnom a nád tövét, amely velünk szemben a tó közepén volt, akkor 5 perc elteltével jelentkezett is a kapás.

Két szerelékem most is ott csüng valahol a nádasban. Láttam, hogy egy embernek a botját is bevitte valami, melyet sikeresen kimentettek végül. A mi botjaink is meg-megindultak néha, de az ágas és a gyűrű párosa megmentette azokat. A legtöbb kapás a sima csemegekukira és a mézes pelletre jelentkezett. Ketten horgásztunk a társasából és összesen 20-25 halat sikerült a szákig eljuttatnunk. Jenő barátunk rendíthetetlenül szákolgatott és készített a bográcsban egy remek pörköltet is, majd a fa árnyékában aludt egy nagyot. Az alvóhelyet ébredése után Csaba barátunk melegítette tovább.

Összességében

Az első tó, amelyet maximálisra tudok értékelni, mert egyszerűen nem találtam kifogást semmiben. Sajnos kicsit messze van a lakhelyemtől, így nem tudok minden hétvégén lemenni ide, pedig szívesen tenném. Nagyon jól éreztük magunkat. A tó csapatának kívánom, hogy sikeresen jöjjön össze minden, mert amit eddig alkottak az véleményem szerint kiváló. Ha tehetem, akkor biztosan elmegyek még ide, erre a pici tóra Pápa mellett.

2008.07.11., avanember
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.