Strandi horgásztó

Horgászat időpontja:2010.03.28.
Idén már nagyon terveztük a Strandi tóra való ellátogatásunkat, de sajna az idő nem nagyon kedvezett nekünk. 28-ára beszéltük meg 2 horgászbarátommal, hogy azon a napon, ha esik, ha fúj, mi megyünk.

Érkezés

Úgyis lett. Reggel 5:50-kor indultunk neki és elég hamar 6:30-ra oda is értünk. Nekem ez volt a 3. horgászatom ezen a tavon és meg is lepődtem, hogy mi voltunk az elsők. Újabb kellemes meglepetés hogy nyitás előtt be is engedtek minket és nem kellett várakoznunk. Így meg még oda tudtunk ülni, amit megterveztünk! Megvettük a napijegyeket ami idén is 1200 Ft volt. Kb. 7-7:30-ra már horgaink a vízben is voltak.

A tó

Egyik barátom bojlival próbálkozott másik barátommal pedig feedereztünk. Időnk reggel kicsit felhős volt, de nem mondott aznapra esőt így bíztunk benne hogy megússzuk, de sajnos 9 óra körül erős szél kerekedett, ami elkísért minket egész nap. Nem tántorodtunk meg horgásztunk tovább. A horgok bedobása után kb. 10 percre már jelentkeztek is a kapások. A másik feederes társammal akasztottunk is, de sajnos összeakadtunk így az én halam lemaradt, de neki meglett! Gondolom az idő miatt nem voltak sokan így meg tudtuk horgászni a szigetet, amit szerettünk volna gond nélkül. Délelőtt folyamán kb. 20 pontyot sikerült a szákba terelgetnünk a 2-4 kg között. A csalik között volt csonti, kukac, epres, tutti-fruttis, kagylós kukorica, haldorádós pellet, fűszeres és halas ízesítésben, fahéjas bojli, mézes bojli.

Elmondhatom, hogy szinte mindegyikre jöttek a halak! Volt aztán dél körül egy pangási időszak, amikor épphogy csak evett a hal aztán délután ismét megindultak szerencsénkre. Így még kb. 28 db halat sikerült fognunk, ami között volt 4-6 kg körüli ponty is. A szél miatt én egyik feeder botomat bojlisra cseréltem. Az egyikről elrepült az utolsó spicc vég. Sebaj! Így jobb a bot azt mondták! A nap végét egy 8 kg-os ponttyal zárta a feederes barátom Ricsi. Szépen húzott a hal és kb. 10 perces fárasztás után meg tudtuk szákolni. A nap végére már nem maradtunk sokan. Kb. 6-7 horgászt számoltam, akik kitartottak az idő ellenére is!

Összességében

Összességében mondhatom, hogy a 48 megszákolt hallal nagyon jól éreztük magunkat a tavon az idő ellenére is! A tó még mindig szép, a környezete rendezett a személyzet kedves a Büfé jól felszerelt. Az árak nagyon jók! Parkolók a kocsiknak, kiskocsik a felszereléseknek. Normális WC. Az 1200 Ft-os napijegyért egy nagyon jó szórakozást kap az ide látogató. Biztosan, hogy még többször vissza fogunk ide látogatni. Már tervezzük is a következő horgászatunkat ide! Tavaly fogtam itt azt a 14.80 kg-os pontyot, amiről Jimy írt :) Szeretném megdönteni ezt :)  A nap végeredménye: Ricsi: 23 ponty (övé a nap végi 8 kg-os fogás) Gratulálunk!! Atyus: 15 ponty Miki (én) : 8 ponty 2 kárász.

2010.03.30., Mike-Mouse
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.