Ezersziget horgásztó

Horgászat időpontja:2009.05.25.
Egy ismerősömmel terveztük a horgászatot. Az összehozása eléggé nehézkessé sikeredett. Mindketten teljesen eltérő munkabeosztással rendelkezünk, ráadásul barátomnak nemrég született meg a gyermeke, így olyan helyet kellett találni, ami közel van Galgamácsához, s nekem sem nagy távolság Budapestről elérni. Így lett a választásunk közös célpontja Nézsa, az Ezersziget-horgásztó.

Megközelítés

Az Ezersziget horgásztó Budapesttől 40-50 km-re (40-50 perc), Váctól 21 km-re, a Nógrád megyei Nézsa település határában található. A horgásztó könnyen megközelíthető: Budapestről az M2 autóúton 40-50 perc alatt, Vácról 20 perc alatt érhető el, Nézsára beérve a templomnál kell lekanyarodni.

Érkezés

A horgásztó szerencsére annak ellenére, hogy Nógrád megyében található, könnyen és egyszerűen megtalálható, ráadásul nagyon szép környezet vezet oda tehát, aki szeret a táj gyönyörűségén egy kicsit elcsodálkozni, annak csak ajánlani tudom ezt a tavat. A környezet magáért beszél. Utazásunk kicsit kalandosra sikerült, mert reggel 6-ra terveztük az érkezést, de a sorsnak és az autóm "kellemes" meglepetésének köszönhetően (ami elromlott az út alatt), sikerült 7-re megérkeznünk. Nagyon szép látvány fogadott minket minden szempontból!

A tó

Kiváltottuk a napi belépőt, ami hétköznap 1000 Ft, hétvégén 1500 Ft volt. Lehet éjszakára is menni. Kipakoltunk a tó halőrház felöli oldalán, a tó elejére terveztük a horgászatot, mert ott volt a mélyebb rész és gondoltam, hogy a hűsebbre "vágytak" a halak abban a 32 fokban, ami aznap volt. Megvolt az etetőanyag bekeverése és aromásítása, majd kezdődött az alapozó etetés. Két különböző módszerrel horgásztunk két különböző jellegű helyen. Ismerősöm a "lustább" horgászatot választotta és neki az elején nem igazán ment... Kezdeti csalizásunk a csonti és csonti+valami kombináció volt, de arra csak apróbb mozdításaink voltak. Majd úgy reggel félkilenc körül egy irtózatos kihúzásom volt, aminek eredménye csak annyi volt, hogy miután megemeltem a botomat lendületből, már csak a sima szerelésem volt meg horog nélkül... Nem lehetett kicsi:). Aztán pár perccel később elkészült a match botom, ami meghozta számomra a teljes áttörést arra a napra... Az alapozó etetés addigra meghozta "eredményét" rögtön a bedobás után, ugyanis beköszönt egy ~70-80 dkg-os dévér. Majd mindez jött sorban egymás után, kisebb pihenőkkel tarkítva. Ekkor már mindössze egy szem csemegekukoricával horgásztam. Délután négyig voltunk kint a tavon, mert sajnos el kellett mennie az ismerősömnek, de addig nagyon jól éreztem, éreztük magunkat. Miután ismerősöm még dél környékén áttért az epres pelletre, fogott egy kisebb és egy körülbelül 2-2,5 kg-os pontyot, ami a feeder botra jött. Nagy vehemenciával érkezett a kapás. Nekem a nap végére összejött ~16-18 db dévér, illetve kárász ~4-5 kg összsúlyban, valamint kettő ponty. Eme fogások mind a match botomra érkeztek. A pellet tényleg szelektáló hatású volt ismerősömnél, mert neki tényleg nem sikerült kisebb méretűeket fogni, míg én az egy szem csemegekukoricával, sokkal mozgalmasabb horgászatot értem el.

Összességében

Mindezt összegezve egy ritka kellemes élménnyel lettem gazdagabb még akkor is, ha a kocsim elromlott, s mint "kiderült" az estére, sikerült összeszednem egy szép napszúrást is. De megérte:)! Ismerősömmel megvan már a következő időpontunk is: június 20 után egy éjszakai horgászat következik!

2009.06.03., quaresma10
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.