Préri horgásztó

Horgászat időpontja:2007.08.26., 2007.09.16.
Itt több tó is található, mégpedig nagy, kis, stéges, extra, fürdő.

Megközelítés

Megközelítés szempontjából az 51-es úton haladva Kiskunlacháza és Dömsöd között találjuk a horgásztav(ak)at, jól kitáblázott jelzés mutatja, hogy hol kell lefordulni az aszfaltozott útra, ami egészen a parkolóig vezet. Azért írtam többes számot is, mert itt több tó is található, mégpedig nagy, kis, stéges, extra, fürdő.

A tó

Autóval nem lehet bemenni, de ha túl sok lenne a csomag, akkor a napijegy vásárlásakor lehet venni egész napra 300 pénzért kétkerekű masszív kiskocsit, amit jól meg lehet pakolni. Én eddig csak a nagy tavat teszteltem 2x, 3hét különbséggel, úgyhogy a többiről nem tudok véleményt mondani, de ahogy láttam azok is népszerűek. Annyi információm azért van, hogy az extra tóban csak nagy halak vannak állítólag 5kg felettiek, viszont ide külön kell időpontot foglalni (2400 pénz)! Csak hogy összekuszáljam a szálakat az extra tó méretileg kis tó. A napijegy a nagy tóra 1400 Ft, amit egy fényképes igazolvány ellenében kapsz meg egy bilétával, távozáskor az iratodat visszakapod és jön is a kérdés, hogy van hal vagy nincs! Ha elviszed a kifogott halat, akkor természetesen ki kell fizetni, a ponty 750Ft-os árfolyamon megy, ha nem, akkor már a horgászat során a szákolás után egyből vissza kell helyezni a vízbe kíméletesen és marad az élmény. A nappali horgászat 6-19 óráig tart, viszont időben ott kell lenni, mert a jobb helyek hamarabb elkelnek és a később érkezők már csak alig tudnak leülni, ezáltal kissé feltorlódik a mezőny és nem ritka a 2 méterre lévő spori sem! Hozzáteszem ez az egy dolog - a tömegnyomor - ami nem tetszett az egészben, de hát ez ellen nem lehet mit tenni, mert népszerű a tó, teli van hallal! Szép a környezet és ha már leltározunk: nádasok, fák, tiszta víz, WC, horgászbolt, büfé-étterem, bérelhető házak és a gyerekeknek játszótér!

Horgászat

A két horgászatom során csak fenekeztem, reggel 6-tól kb. délután 5-ig voltam kint, ebben benne van a ki és bepakolás is és ez alatt megközelítőleg 22kg pontyot sikerült partra emelni 8 darabban. Volt benne 4kg-os, 3-as, 2-es, 2,5-es tükör is meg nyurga is. Tőlem balra-jobbra szintén mindenki eredményes volt olyannyira, hogy láttam két 7kg-os példányt is, amit én mértem le a sporinak és volt olyan is, amikor a partközelben akadt le a hal nekem is másnak is. A szemközti oldal szintén remekelt, Beethovennek szerintem simán sikerült volna egy újabb szimfóniát kreálnia az elektromos kapásjelzőktől, amúgy zene nélkül is látványosak voltak a túloldali merítések. A halak jelenléte is olyasmi volt, mint egy cirkuszi előadás, ők boldogan ugráltak a vízben mi meg élveztük az előadást, ami gyönyörű látvány volt. Csaliként pelletet használtam több ízben és mézes pufit, de kipróbáltam egy büdös ízesítésű lebegő bojlit is. Ami nekem nyerőnek bizonyult az a mézes, gyümölcsös, tigrismogyorós íz, bár mellettem csemegekukorica és áztatott kenyér kombinációjával fogták a szép heteseket. Persze nekem is volt üresjárati órám, amikor csak gondolkodtam az élet értelmén mozgás hiányában, de nem voltam türelmetlen, mert tudtam, hogy előbb-utóbb görbülni fog. Az is jó látvány volt, hogy a gyerekek és a gyengébb nem képviselői is jelen voltak aktív horgászként eredményesen.

Összesítve

Ha bárki kérdezi, én tiszta szívből ajánlani tudom, mert nagyon jó horgászparadicsom akár a család minden tagjának korosztálytól függetlenül, szép és kulturált a környezet, van hal telepítve a vízbe, a kiszolgálás udvarias, látni azt, hogy a vendégeket megtartani akarják és nem elűzni. Egyszerűen nagyszerű! Biztos, hogy visszajáró vendég leszek, még ha van is közelebbi tó, mert ez már bizonyított.

2007.09.24., Shanyi
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.