Préri horgásztó

Horgászat időpontja:2007.10.06.
Egy hirtelen elgondolástól vezérelve letekintettem a Préri horgásztóra egy októberi szombaton. Mivel verseny is volt a tavon sajnos, így gondoltam korábban kellene mennem, mert nem lesz hely. Majdnem nem is volt.

Érkezés

Mivel a tó áttért a téli nyitva tartásra, azaz reggel 7-től nyit, így 6:45-re már ott voltam. Kicsit megijedtem, mert a parkolóban is alig volt már hely. Gondoltam gyorsan kipakolok és már futok is a partra. Kiváltottam a napijegyet 1400 Ft-ért és már szaladtam is egy álláshoz. Túl sok választásom nem volt, mert már rengetegen voltak kint. Az első helyre le is pakolásztam, hogy elfoglaljam a helyet. Mikor jobban szemügyre vettem a tavat láttam, hogy rettenetesen közel vannak egymáshoz a horgászok, méterekre. Gondoltam, hogy aki 10-15 perc múlva jön, annak itt már helye nem lesz. Gyorsan összeállítottam a szerkót és már küldtem is be a vízbe.

A tó

A tó igen szép környezetben található. Sőt, itt nem is egy tó van, hanem sok egymás mellett. A nagy tavon horgásztam, melynek partját végig fák övezik igen sűrűn. Ez néha zavaró volt a bedobás pillanatában, de meg lehetett szokni. Gondolom azért is jók a fák az állások mögött, mert így nehéz átdobni a szemközti oldalra, ami nem is lenne lehetetlen a fák nélkül. Itt-ott nádas is található, ami még dobott is egy kicsit a tó szépségén, természetességén. Van röplabdapálya, gyerekeknek játszótér, büfé, kulturált WC és minden ilyesmi, ami egy kellemes kis nap eltöltésére hivatott létrejönni.

Kapások

A tó kapások tekintetében nem okozott számomra csalódást, bár a mellettem levő horgászoknak (egy kivételével) egy kapása sem volt, de ez szerencsére rám nem volt kihatással. Fogtam körülbelül 5 pontyot és 4 leakadt sajnos, melyből az egyik igencsak erős volt. Azt nagyon sajnáltam. Nagyon kellett figyelni a hal helyes fárasztására, vezetésére, mert könnyen áthaladhat 4-5 horgász szerelékén, ha nem figyelünk kellőképpen. A kapások teljesen egyértelműek voltak, nem volt piszkálgatás, rendkívül nagy kapások voltak. Kétszer úgy kellett elkapnom a botot, mert már csúszott be a víz felé a rod-podról. Az egyik ilyen végeredménye egy 3 kg-s ponty volt, a másik az, amelyikről már írtam, hogy erősebb volt, de lemaradt. Nos elég sok csalit bevetettem, de egy állta meg a helyét igazából és az nem volt más, mint a honlapon már korábban Jimy által emlegetett mézes Buki pellet. Erre szinte 10 percen belül jelentkeztek a kapások. Roppant kellemes és intenzív illata van. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Az etetőanyagom az epres volt. Epres pelletet is próbáltam több-kevesebb sikerrel. Kapás volt rá ugyan, de egyszer sem sikerült vele akasztanom halat. Több kevesebb rablás is volt a tóban, de sajnos nem lehetett villantózni, twisterezni, wobblerezni. Csak úszóval, illetve fenéken lehetett volna felkínálni a kishalat. Kishal pedig nincs a tóban, sőt keszeg és kárász sincs benne. Erre a célra van a nagy tó mögött egy kisebb tó, ahol az ilyen csalihalakat lehetett volna fogni, de mivel egyedül voltam, nem hagytam ott a cuccomat. Így a rablózás teljes mértékben kimaradt sajna.

Összességében

Egyedül mentem ki a tóra horgászni, de egy felejthetetlen élménnyel lettem gazdagabb, így egymagamban is. Kellemes, kényelmes környezet, tisztaság, természet. Ezek a szavak jellemezhetnék a tavat így röviden. Erős, harcos halak vannak a tóban, mely többször is bizonyosságot nyert. Az egyetlen negatívumként a horgászállások közelségét tudom felhozni, mely valóban kellemetlen volt. Minden beszélgetés, minden mozzanat hallható volt. Aki a magányos horgászat kedvelője és nem tud egyenesen dobni, annak nem ajánlom a tavat. Végeredményben egy sikeres napot zárhattam. Biztosan visszanézek még ide valamikor.

2007.10.15., avanember
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.