Préri horgásztó

Horgászat időpontja:2010.08.24.
Július közepén, úgy döntöttünk öcsémmel, hogy annyi szépet hallván a Préri 1 taváról, mi is ki próbáljuk. Már régóta ott motoszkált bennem egy bizonyos etetési taktika és hol máshol lehetne igazán tesztelni, mint egy intenzíven halasított tavon.

Érkezés - A tó

Így történt tehát, hogy szombat hajnalban felpakolva elindultunk a Préri horgásztóra. Az utunk kellemes volt, nekem csak is az új taktika motoszkált a fejemben, ami nem volt más, mint az édes és a halas anyag egyenes ötvözése. Úgy negyed 7-re értünk le a tóra és napijegyváltás után meglepődve tapasztaltuk, hogy már alig van hely a parton. No, sebaj, gondoltam, így még extrémebbek a körülmények, hogy kb. 10 méterenként horgászok vannak.

Horgászat

Négy bottal horgásztunk, két 3,9m és két 3,6m feeder. Két botomon én fonott dobóelőkét használtam, az öcsém pedig sima monofil végszereléket. Gubancgátlós etetőkosár, gumigyöngy ütköző, gyorskapocs, és 5-7cm hosszú 0,10 fonott zsinórból készült horogelőke egy 10 méretű horogban végződött, amin természetes hajszálelőke is volt, hiszen csakis fűzött csalival horgásztam. Kipakolás élesítés után következhetett az etetőanyag keverése. 2kg epres és 2kg halas etetőanyagot kevertem össze, megbolondítva kevés kukoricával és mikropellettel, ami szintén édes és halas jellegű volt. Két etetést alakítottunk ki, öcsémnek 40 méteres távolságban, magamnak pedig 60 méter messze.

Alapozni 10-10 gombócot parittyáztunk be, majd erre dobtuk rá etetőanyaggal meg gyúrt végszerelékünket. A hajszál előkén is az édes-halas fonalat követtük, az egyik végszereléken büdösebb halas süllyedő és édes lebegő kombinációt használtunk, a másikon pedig édes süllyedő és fűszeresebb halas lebegő pelletet fűztünk. A halas, egy rendkívül büdös jellegű oldódó pellet volt, illetve egy fűszeresebb halas lebegő, édesnek pedig tutti-frutti, epres-szamócás lebegő, illetve mézes süllyedő pelletet használtunk. Mindenképp úgy balanszíroztuk a csalikat, hogy a horgot még épp nem emelte el a mederfenékről, viszont az oda érkező pikkelyesek, a könnyítés miatt a legkönnyebben fel tudták szippantani. Tehát a szerelékek a vízben, jöhet az izgalom, vajon működik-e!? Azt tudom mondani, hogy igen működött, nagyon is működött, az első végszerelék csobbanását követően kb. háromnegyed óra elteltével jelentkezett az első kapás. Szépen elgörbült a spiccem, úgy ahogy annak kell, bevágtam, megvan! Az első potyka 4,7 kg. Hmm…? Nem is indulhatna jobban ez a nap, mérlegelés fotózás és mehetett is vissza, épp hogy repült a szerelék a másik botom spicce is erőteljesen görbült… ez is megvan! 5,3kg! Húúú ez jó lesz!!! Az öcsémnek egy picit többet kellett várnia, kb. 1,5 órát, hogy az ő etetésére is rá álljanak. De rá álltak és akkor már ő is húzgálta szépen kifelé a szebbnél szebb 4-5 kg körüli potykákat.

Összességében

Végezetül a házi versenyünket nekem sikerült megnyernem 13 ponty és 1 amurral, de neki sem kellett szégyenkezni a 10 db potykával. A legnagyobb hal kifogása viszont neki sikerült, egy közel 7 kg ponty örvendeztette meg. Egy rendkívül jó napot zártunk a Préri tavon, közel 9 órás horgászatot 24 db több mint 100 kg hal koronázta, átlagsúly 4,5kg lett. Engem meg győzött az, hogy az intenzíven telepített tavakon nagyon jól működik az édes-halas kombináció. Ezért is szerettem volna megosztani mindenkivel, hiszen van az úgy hogy csak édes vagy csak halas sem működik, és akkor kell a kettőt ötvözni!! A másik fogósság pedig én azt gondolom, hogy a tökéletesen könnyített csali felkínálásban rejlik.

2010.08.30., feherhunor
Kapcsolódó írások
Kommentek
A kommenteléshez be kell jelentkezni.